Video

Hoe is het om uit de kast te komen als dragqueen?

“Mijn broers zijn het er niet mee eens, maar ze respecteren het wel”

Leestijd: < 1 min

Tijdens het jaarlijkse evenement RuPaul’s DragCon komen tientallen dragqueens en duizenden fans samen om te genieten van drag. Evan Ross Katz, editor van online platform Mic, vroeg aan een aantal bekende dragqueens hoe het was om uit de kast te komen.

Aan je ouders of familie vertellen dat je gay bent, is al een hele stap. Maar hoe is het eigenlijk om te vertellen dat je graag als dragqueen op het podium staat?

Voor Aja (seizoen 9 en All Stars seizoen 3) was het makkelijk. “Ik ben nooit uit de kast gekomen als homo of dragqueen. Ik liep gewoon opeens op hakken door het huis. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik het geheim moest houden.”

Voor Latrice Royale (seizoen 4 en All Stars seizoen 1) was het lastiger. “Mijn broers waren de grootste homofoben die er bestaan”, vertelt de queen. “Ze zien mij liever niet in een jurk.” Dat veranderde nadat ze te zien was in RuPaul’s Drag Race. “Ze zijn het er niet mee eens, maar ze respecteren het wel. Helemaal omdat ik ze niet om geld hoef te vragen. Ik verdien zelf genoeg.”

Bekijk de video hieronder.

Powered by Labrador CMS