Op het eerste gezicht zien de Pride-spullen die Primark aan de man brengt er best leuk uit. Er zijn glitterpetten, regenboogsokken, love is love-buttons en fluitjes met een regenboogkleurig koord.

In een aankondiging zegt Primark dat ze hun Pride-merchandise in Europa en in de VS zullen verkopen in daarvoor geselecteerde vestigingen. Ze zijn een partnerschap aangegaan met de Britse LHBT+-belangenorganisatie Stonewall. Twintig van de opbrengsten van de regenboogcollectie gaat naar het goede doel.

Niet ideaal
Niet iedereen ziet Stonewall als het ideale goede doel. Dit omdat de organisatie niet bekend staat als supporter van lokale Prides, die daardoor regelmatig in de financiële problemen komen.

Volgens sommigen sponsort Stonewall geen enkele Pride, maar hebben ze wel al een pot met geld. Iemand zocht uit dat de organisatie een reserve heeft van bijna vijf miljoen pond, waarvan geen cent naar lokale Prides gaat.

Illegaal
Er was ook kritiek op Primark zelf. De winkelketen laat zijn goedkope kleding produceren in landen als Bangladesh en India, waar homoseksualiteit illegaal is en waar werknemers nauwelijks rechten hebben.

Primark zegt er juist alles aan te doen om de situatie voor werknemers te verbeteren. Hier is de complete Primark Pride-collectie te vinden. En kijk ook eens bij het overzicht met leuke, mooie of grappige Pride-spullen dat we vorige week al voor je maakten.

Bron: PinkNews