Video

Zou dat erin zitten: een comeback van Little Britain?

Hier alvast de fijnste fragmenten

23 mei 2018, Winq redactie, 5 minuten

Yeah, but no, but yeah. De immer vloekende Vicky Pollard, Marjorie Dawes van de Fat Fighters en Daffyd, the only gay in the village. Het zijn drie karakters uit Little Britain die we al jaren moeten missen. Het duo Matt Lucas en David Walliams is eindelijk weer on speaking terms. Zou er een comeback in zitten?

David Walliams (46) en Matt Lucas (44) begonnen in 2000 met Little Britain. Aanvankelijk was het een radioprogramma, maar al snel maakten ze de overstap naar de tv.

Samen maakten ze drie seizoenen van Little Britain en een reeks specials, die nog altijd worden herhaald op tv. Ook maakten Walliams en Lucas in 2005 een live-versie: de Little Britain Live Tour.

Computer says no
Bekende typetjes waren Daffyd, die in steeds gewaagdere pakjes verkondigde dat hij ‘the only gay in the village’ was. Of de hitsige assistent van de prime minister die er alles aan deed om hem tussen de lakens te krijgen. Marjorie Dawes van de Fat Fighters die haar afvalclubje toebeet: ‘Eat dust!’ De travestiet die telkens “But I’m a lady!” riep. Of Vicky Pollard, een vuilbekkende ASBO die niets anders deed dan vloeken en schelden. De ‘computer says no’-mevrouw. De volwassen man die al “bitty, bitty” roepend borstvoeding eiste van z’n bijna bejaarde moeder. Andy, die Hitler verwart met Charlie Chaplin. En ga zo maar door…

Ruzie
Tijdens de live-tour kregen Walliams en Lucas zo veel ruzie dat ze zich uiteindelijk in aparte kleedkamers voorbereidden op de show. Na een periode van rust en in de media uitgevochten meningsverschillen keerden de twee terug op tv met een nieuw tv-concept: een fictieve realitysoap die zich afspeelde op een luchthaven genaamd Come Fly With Me. Die serie werd later nog letterlijk gekopieerd door Carlo Boszhard en Irene Moors.

Na deze kortstondige hereniging ging Walliams kinderboeken schrijven en jureren in talentenshows. Lucas bleef acteren. De twee kwamen elkaar onlangs tegen op de  begrafenis van tv-presentator Dale Winton. Volgens de aanwezige journalisten raakten de twee met elkaar aan de praat.

Comeback?
Voor de verstokte fans van Little Britain was dit genoeg reden voor een sprankje hoop: zouden de twee misschien nadenken over een nieuw seizoen van Little Britain? We hopen het van harte. En om dit extra luister bij te zetten een lading fragmenten uit dit heerlijke programma.

Fragmenten die anno 2018 niet allemaal meer kunnen, zoals die over Ting Tong, bijvoorbeeld. 

Bron: AD

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau