Barber Stories ism Philips Grooming

"Ik ben gek op leer, maar mijn man haat het"

Vicente Rios (49)

08 juni 2018, Winq redactie, 2 minuten

Rugbyer Vicente (49) draagt dolgraag leer en steekt dat niet onder stoelen of banken. Hij neemt plaats in de stoel van barbier Kenneth om te praten over het leven en zijn scheerrituelen. "Wanneer ik iemand probeer te leren kennen, hoor ik vaak gelijk: 'Sorry, maar ik heb niets met leer'. Tijdens het rugbyen ervoer ik eigenlijk voor het eerst een gevoel van inclusie."

Amsterdam voelde als thuiskomen voor de in Mexico geboren Vicente. Twintig jaar geleden kwam hij in de week voor de Gay Games voor het eerst naar Amsterdam, voor de man die hij ontmoet had in het voor homo’s magische eiland Puerto Vallarta. Vicente: “In Mexico Stad waar ik vandaan kom, is het veel moeilijker voor homo’s, maar hier kon ik gewoon over straat lopen zonder te hoeven doen alsof ik geen homo was.” Ook al voelde het destijds als thuiskomen, de man die in het dagelijks leven voor een hotelketen werkt, kan nu pas met heel zijn hart zeggen dat dit ook echt zijn thuis is.

"Ik besteed iedere ochtend vijf minuten aan mijn baard"

Sinds negen jaar prijkt er een baard op zijn gezicht, die inmiddels een belangrijk onderdeel van zijn identiteit is geworden. Vicente is een man met een missie en gebruikt zijn gezichtsbeharing om een statement te maken. Of je hem nu in het tenue van Amsterdam Lowlanders Gay Rugby Club op het sportveld ziet of in leer gestoken in het openbaar, Rios maakt zich er sterk voor dat mensen zichzelf kunnen zijn. “Er rust een taboe op de leerscene, en om die te doorbreken, gaan we regelmatig met een groep mannen in leer ergens eten, door de stad wandelen of een museum bezoeken onder de vlag van ‘leather together”, aldus Vicente, die voortdurend op zoek is naar nieuwe kammetjes en grooming producten om zijn baard bij te werken. “Op een doordeweekse dag besteed ik iedere ochtend ongeveer vijf minuten aan mijn baard, maar als ik ’s avonds uitga, sta ik lang voor de spiegel om ‘m tot in de puntjes te verzorgen.”

Barber Stories wordt mede mogelijk gemaakt door Philips Grooming.
De snor en baard van Vicente zijn netjes bijgewerkt met de Philips baardtrimmer 7000 series. Zijn contouren van de baard zijn weer lekker strak dankzij de Philips OneBlade.

Fotografie: Rutger Geleijnse @ Oxford House. Met dank aan barbershop Rogue Razor.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 122

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau