Goed idee?

James Blunt wil naar het Eurovisie Songfestival

28 mei 2018, Winq redactie, 2 minuten

Nadat Groot-Brittannië op 12 mei weer eens bijna laatste werd tijdens het Eurovisie Songfestival, heeft James Blunt aangekondigd dat hij wil meedoen. Om te winnen bovendien. Moet lukken, zegt James.

De laatste keer dat Groot-Brittannië het Eurovisie Songfestival heeft gewonnen, was in 1997. Toen won de jarentachtig-act Katrina & The Waves met de meedeinballad ‘Love Shine a Light’.

Nu ligt 'Beautiful', de grootste hit van James Blunt, ook alweer jaren achter ons. Hij scoorde er een wekenlange nummer één-hit mee in 2005. In 2017 maakte hij zijn laatste album, The Afterlove. Dit jaar scoorde hij voor het eerst een ‘Dance Smash' bij Radio 538.

Anders
James zegt nu in een interview dat hij het Songfestival zeker zou winnen. Hij is ook vol lof over de act van Netta, die dit jaar won voor Israël met het lied ‘Toy’. “Het was anders, had enorm veel karakter en ik vond het geweldig.”

Vervolgens liet hij weten dat de organisatie van de Britse Eurovisie-inzending hem best mag bellen. “Als Groot-Brittannië klaar is om het Eurovisie Songfestival weer eens te winnen, hou ik me van harte aanbevolen.”

Wie komt uit voor Nederland?
Voor Nederland heeft zich vooralsnog alleen Dries Roelvink opgedrongen als mogelijke Songfestival-kandidaat. Is dat een goed idee? Of niet, en zouden we eigenlijk ook eens een dance act moeten insturen: denk bijvoorbeeld aan Martin Garrix samen met Maan. Armin van Buuren met Sharon den Adel? Of Boef met Famke Louise?

Bron: Gay Times

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau