Winq reiskompas

Gay travel tips voor Napels

De hotspots van Winq

05 juni 2018, Thomas v. Huissteden, 4 minuten

Veel Italiaanser dan Napels ga je het niet snel vinden. Maar wat zijn de hotspots? Wij nemen ze met jullie door!

Hoe is de leefsituatie van LHBTQ’s in Napels? 
Eerlijk is eerlijk, als lid van de Europese Unie keurde Italië officieel pas twee jaar het geregistreerd partnerschap voor homo’s goed. De landelijke politiek liep - nog steeds trouwens - ver achter op de ontwikkelingen in het land zelf, want ondertussen hebben homo’s prima een plek weten te vinden in het land van Bunga Bunga-feestjes, pasta en snelle auto’s. Als vakantievierende homo is het dan ook goed vertoeven in de zonnige havenstad Napels met smalle steegjes en kleurrijke huizen. 

Waar en wat kun je het best eten?
Is dit een retorische vraag? In Napels struikel je net zo vaak over de restaurants en fijne terrassen als over vuilnis op straat, zeker wanneer er weer eens wordt gestaakt. Maar laten we ons hier vooral  focussen op de culinaire specialiteiten van de stad, want daar valt een boek over te schrijven. Cannoli is een van die specialiteiten. Deze deegrolletjes gevuld met ricotta en vruchtjes zijn echt de trots van de stad. Over de oorsprong van de lekkernij is nog wel wat discussie, want ook op Sicilië claimen ze de oorspronkelijke bedenkers te zijn.

Maar waar het in Napels natuurlijk echt om draait - hoe kan het ook anders - is pizza. En dat eet je zonder twijfel het best bij La Pizzeria Sorbillo. Dit restaurant van de gelijknamige chef Gino Sorbillo wordt gezien als autoriteit op het gebied van pizza en geldt als de meest toonaangevende pizzeria van Napels en misschien wel van heel Italië. Bestel zonder poespas een pizza Napoli, hier ook wel bekend als Margherita, en ontdek het zelf.

Waar kun je het best slapen?
Slapen kun je heerlijk bij de nonnen. Hoewel deze dames het klooster al enkele decennia geleden hebben verlaten, ademt het oude kloostergebouw nog steeds de sfeer van vroeger. Donna Regina is een B&B inclusief hotelkamers met altaartjes. Echt hip? Nee. Authentiek en typisch Italiaans? Jazeker. Op verzoek tovert de moeder van de eigenaar ook nog eens een heerlijke Napolitaanse maaltijd op tafel.

Overnacht je liever in een hotel, dan is San Francesco al Monte aan te bevelen. Ook hier verblijf je in een voormalig klooster, maar dan omgebouwd tot fijn boutique hotel.  Gelegen in het oude centrum kijk je vanuit het zwembad, uiteraard met een goed glas wijn in de hand, uit over de stad.

Hoe verplaats je je het makkelijkst door de stad?
Op alle mogelijke manieren, behalve via gemotoriseerd vervoer op rubber banden. Napolitanen zijn berucht om hun nogal intense rijstijl, waardoor auto’s, scooters en bussen niet bepaald de meest comfortabele manier van reizen zijn. Kies daarom voor de kabeltrein of de metro. Het ondergronds vervoer krijgt trouwens de voorkeur, omdat veel stations gevuld zijn met enorme moderne kunstobjecten. Zo kom je relaxed van A naar B en leer je in deze eeuwenoude stad meteen iets bij over moderne kunst.

Waar vind je de mannen?
Op de gebruikelijke online vindplaatsen. Planet Romeo, Scruff, Gaydar, Hornet, Grindr en ga zo maar door. Zoek en gij zult vinden!

Waar kun je uit?
Restaurants en barretjes zijn er genoeg. Echt op een LHBT-publiek gericht is de spoeling wel iets dunner. Je vindt dit vooral rond de Piazza Bellini, dat algemeen bekendstaat als meeting point voor het gay uitgaanspubliek. Bar Fiorillo is aan dit plein gelegen en serveert naast de nodige drankjes ook simpele maaltijden die gegeten kunnen worden op het fijne terras.

Aan hetzelfde plein is ook bar Intra Moenia gelegen. Niet gay, maar wel erg populair onder de doelgroep. Gayclubs  zijn er in Napels vooral om te cruisen. De Macho Lato staat bekend om zijn aantrekkingskracht op beren, maar de rest van het dierenrijk is ook meer dan welkom. Bestel aan de bar vooral een Peroni Nastro Azzuro, het populairste biertje van Italië.

Verstopte parel
Dat is een dagje Capri. Neem de boot naar dit voor de kust gelegen eilandje en ontdek het contrast tussen de indrukwekkende natuur en de luxe van Capri-stad. Leg vooral een deel van je ontdekkingstocht af per cabrio taxi. Als je na een rit in deze kunstig omgebouwde wagens nog niet in de vakantiestemming bent gekomen, dan weten wij het ook niet meer.

Artikelen in dezelfde serie - Winq Reiskompas

Gay travel tips voor Zürich

Gay travel tips voor Tel Aviv (incl. reisvideo's met Hugo Kennis!)

Gay travel tips voor Berlijn

Gay travel tips voor Kopenhagen

Gay travel tips voor Benidorm

Gay travel tips voor Brussel

Gay travel tips voor Hongkong

Gay travel tips voor Boedapest

Gay travel tips voor Stockholm

Gay travel tips voor Oslo

Gay travel tips voor Rome

Gay travel tips voor Londen

Gay travel tips voor Boekarest

Gay travel tips voor Praag

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau