Nike gebruikt roze driehoek in nieuwe Pride-collectie

Kleuren en symbolen uit de LHBTI-gemeenschap

Leestijd: < 1 min

Net als in eerdere jaren brengt Nike speciaal voor het Pride-seizoen een collectie schoenen uit. Dit jaar is gekozen voor symbolen uit de LHBTI-gemeenschap: de roze driehoek en de kleur paars.

De zogeheten BETRUE 2018-collectie bestaat uit een aantal schoenen, waaronder een limited edition van de Air Max 270. De kleuren paars en roze spelen een belangrijke rol in de campagne die bovendien wordt ondersteund door afbeeldingen waarop een roze driehoek is te zien.

Nike wil hiermee de symbolen in het zonnetje zetten die in de jaren zeventig succesvol zijn geclaimd door de LHBTI-gemeenschap. Zoals bekend gebruikten Duitsers de roze driehoek om homoseksuelen te onderscheiden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog werd het een symbool voor homo-activisme.

Daarnaast gebruikt Nike de kleur paars in de nieuwe Pride-collectie, de kleur lavendel om precies te zijn. Paars is een van de oudste symbolische referenties in de LHBTI-gemeenschap. Paars is een mengkleur die ontstaat door blauw en roze (of rood) met elkaar te mengen en staat voor diversiteit.

Lanceermoment
Naast de nieuwe collectie schoenen bestaat de Pride-collectie van Nike ook uit T-shirts, sokken, een cap en een heuptas. De collectie wordt gelanceerd op 6 juni en is verkrijgbaar via de bekende winkels en op Nike.com.

BETRUE 2018
BETRUE 2018
BETRUE 2018
BETRUE 2018
BETRUE 2018
BETRUE 2018
BETRUE 2018
BETRUE 2018

Bron: GayStarNews

Powered by Labrador CMS