Tijd voor elkaar - i.s.m. TUI SENSIMAR

"Op dit moment is het echt krankzinnig druk"

Daniël (35) & Arnout (49)

31 mei 2018, 3 minuten

Mediaconsultant Daniël maakt vaak langere dagen dan hij van plan was. Zijn man Arnout werkt als freelancer in de kunst vaak op onregelmatige tijden. Hoe maken deze twee tijd voor elkaar? 

Daniël & Arnout - werk
Arnout: "Op dit moment heb ik het echt krankzinnig druk"

Mediaconsultant Daniël (35) werkt 36 uur per week of meer. "Mijn werk kan erg hectisch zijn. Als mediaconsultant maak ik mediastrategieën voor verschillende adverteerders. Vooral met naderende deadlines kan het voorkomen dat ik veel langere dagen maak dan ik eigenlijk van plan was. Ook heb ik de afgelopen twee jaar een extra studie naast mijn werk gevolgd en oriënteer ik mij momenteel om actief te worden in de lokale politiek. We hebben beiden een behoorlijk druk sociaal leven, zowel met elkaar als individueel. We moeten er dus echt op letten dat we genoeg tijd aan elkaar besteden."

Arnout (49) is freelancer in de kunst en momenteel erg druk. "Mijn werk is heel erg seizoensgebonden. Op dit moment is het echt krankzinnig druk. Mijn werkzaamheden als freelancer bij musea zoals het Rijksmuseum zijn dan ook totaal niet verdeeld in werkweken en weekenden. Soms werk ik dan ook veel te veel, omdat ik al weet dat ik in de periode daarop weinig te doen zal hebben. En zelfs als het even rustiger is qua opdrachten, dan ben ik alweer bezig met nieuwe projecten. Als ik even echt klaar ben met werken, gaan Daniël en ik graag naar het theater, concerten, opera's of trekken we Amsterdam in met onze vrienden."

tijd voor elkaar - Daniël en Arnout
"Cocktails, dat is voor ons nou echt vakantie"

Arnout: “In de vijftien jaar die wij samen zijn, hebben we al heel wat reizen en citytrips gemaakt. We proberen zo vaak mogelijk een maand naar de zon te gaan en in ieder geval elk jaar een trip van een week te maken in de zomer en in het najaar.”

Daniël: “Arnout is nauw betrokken bij de Amsterdam Rainbow Dress: een superleuk project waarmee aandacht wordt gevraagd voor het issue van antihomo-wetgeving (amsterdamrainbowdress.com). Op eigen gelegenheid reis ik waar ik kan voor een paar dagen met hem mee naar de steden waar de jurk te zien is. Wanneer we voor langere tijd naar het buitenland gaan ben ik zelf vooral liggend met een boek te vinden aan het zwembad. Arnout is liever wat actiever, dus zoeken we altijd een plek waar we beiden op onze eigen manier tot rust kunnen komen. Vaak trekken we dan ieder ons eigen plan in de ochtend, om elkaar vervolgens in de middag onder het genot van een lekkere salade en een goede fles wijn bij te praten over onze belevenissen.Voor je het weet, is het dan tijd voor cocktails – dat is voor ons nou echt vakantie.”

In Griekenland zijn maar liefst tien TUI SENSIMAR-hotels! Het Kalliston resort by Atlantica hotels op Kreta wordt als beste gewaardeerd met een 9,6. Je kunt er romantisch dineren in de wijnkelders van de hotelsommelier en er zijn frappés met een smile. www.tui.nl/SENSIMAR

Win een reischeque t.w.v. 1000 euro!
TUI houdt van Winq en stelt daarom twee reischeques ter waarde van € 1000 per stuk beschikbaar. Daar kun jij er eentje van winnen. Ga naar winq.nl/TUISENSIMAR en kies welke soort vakantie het beste bij jou past. Je kunt meedoen t/m 13 juni. De twee gelukkige winnaars worden op 28 juni gekozen.

Tekst: Thomas van Huissteden, fotografie: RUUD BAAN, styling: Kim Keizer | hair & make-up: Danine Zwets voor Kevin Murphy @ Angelique Hoorn | met dank aan Witman Kleipool

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau