Tijd voor elkaar - i.s.m. TUI SENSIMAR

"Zelfs onze vakanties zijn vaak gelinkt aan werk"

Patrick (42) & Pascal (46)

22 juni 2018, 3 minuten

Patrick & Pascal zijn samen eigenaar van Capriole Café in Den Haag. Hun relatie, hun vakanties, eigenlijk staat alles voor deze twee in het teken van werk. Maar hoe maken ze tijd voor elkaar?

Patrick en Pascal - werk
"Twee jaar geleden begonnen we in Den Haag samen een restaurant"

Patrick (42) is Master Barista & eigenaar van Capriole Café en werkt vijf dagen per week. “Na zeventien jaar financieel adviseur te zijn geweest, begonnen Pascal en ik twee jaar geleden in Den Haag het restaurant en de koffiebranderij Capriole Café. We hadden toen al tien jaar een relatie en ik was klaar voor een volgende stap. Het café werd een succes en ondertussen hebben we ook nog de webwinkel Koffie.nl opgezet. Daarnaast doe ik heel fanatiek aan paardrijden en ben ik tevens paardrij-instructeur. Sinds we met Capriole Café zijn begonnen, heb ik daar wel een stuk minder tijd voor, zo is het café alleen maar gesloten tijdens Kerst.”

Pascal (46) is eigenaar van Capriole Café en werkt zestig uur per week. “Ik werk al twintig jaar met koffie. In het begin voornamelijk bij de groothandel van mijn familie, maar tegenwoordig besteed ik ook veel tijd aan eigen projecten. We proberen beiden maximaal vijf dagen per week te werken, omdat we de andere twee dagen op mijn nichtje van negen maanden passen. Echt geen straf, maar dat zorgt er wel voor dat onze weken goed vol zitten. In het café is altijd een van ons aanwezig, wat betekent dat we elkaar soms alleen even zien bij de overdracht van onze diensten. Samen met mijn familie beheren we ook de stichting PASpoort, die zich voornamelijk inzet om vrouwen in India een toekomst te geven. Kortom, we zijn niet zo snel voor één gat te vangen.”

Patrick en Pascal - vakantie
"Zelfs onze vakantiebestemmingen zijn vaak gelinkt aan werk"

Patrick: “Voordat we met Capriole Café begonnen, gingen we bijna maandelijks op vakantie. Echt van weekjes Ibiza tot korte citytrips. Als we tegenwoordig op vakantie gaan, dan zijn de bestemmingen vaak gelinkt aan ons werk.”

Pascal: “We zijn altijd op zoek naar de beste producten voor het café. Als we dan bijvoorbeeld terugkomen van een bezoek aan een koffieplantage bij ons vakantieverblijf, dan hebben we altijd ontzettend veel te bespreken. We kunnen onze werkzaamheden eigenlijk nooit helemaal loslaten. Op vakantie zie je ons niet snel backpacken, want hard werken doen we thuis al genoeg. Helemaal omdat we ze zelf uit de hospitality komen, en dus graag zien hoe ze daar op andere plekken invulling aan geven. Als we volledig tot rust willen komen, dan vind je ons in een mooi hotel met goed eten, massages of een spa, waar we echt even goed kunnen ontspannen.”

Een goede vakantie zouden Patrick en Pascal bij TUI SENSIMAR Seaside suites & spa in Mexico kunnen vieren. Witte gazebo’s aan zee, waar de strandbutler een goed glas wijn brengt. Mét culinaire versnapering, want dit gloednieuwe hotel is nu al befaamd wegens haar gourmet inclusive-formule, waarbij het eten van hoog niveau is. www.tui.nl/SENSIMAR

Win een reischeque t.w.v. 1000 euro!
TUI houdt van Winq en stelt daarom twee reischeques ter waarde van € 1000 per stuk beschikbaar. Daar kun jij er eentje van winnen. Ga naar winq.nl/TUISENSIMAR en kies welke soort vakantie het beste bij jou past. Je kunt meedoen t/m 13 juni. De twee gelukkige winnaars worden op 28 juni gekozen.

Tekst: Thomas van Huissteden, fotografie: RUUD BAAN, styling: Kim Keizer | hair & make-up: Danine Zwets voor Kevin Murphy @ Angelique Hoorn | met dank aan Witman Kleipool

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau