Speciaal voor Pride

Regenboogstickers, layers en meer: Facebook en Instagram gaan los

04 juni 2018, Winq redactie, 2 minuten

Speciaal voor Pride komen Facebook en Instagram met allerlei mogelijkheden om je foto’s en berichten van een regenboograndje te voorzien. Met speciale achtergronden, stickers en allerlei toepassingen voor je fotocamera.

Facebook en Instagram hebben de aftrap van de Amerikaanse Pride-maand aangegrepen om een serie nieuwe toepassingen te lanceren. Zo zijn er op Facebook frames in regenboogkleuren die je als lijstje rond je profielfoto kunt plaatsen.

Facebook

Verder zijn er mogelijkheden om berichten te voorzien van Pride-achtergronden en biedt de camera een mooi gevarieerd aanbod van regenboogfilters, -maskers en –effecten. Ook zijn er speciaal voor Pride stickers toegevoegd.

In Facebook Messenger is het ook een dolle boel. Je kunt ook hier filters, frames en stickers toevoegen.

Wat helaas niet meer bestaat, is de mogelijkheid op berichten te reageren met een regenboog-emoji.

Facebook

Op Instagram is nu ook een regenboogachtergrond te vinden. In de Live-modus kun je op een hart drukken en kiezen voor een regenboogversie, waarna je een lading regenbooghartjes naar je kijkers kunt sturen.

De nieuwe toepassingen blijven het hele jaar beschikbaar, en zullen niet na juni weer worden verwijderd, zoals in voorgaande jaren nog weleens gebeurde.

Houd de LHBTQ-pagina van Facebook in de gaten voor updates.

Instagram
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: 4 verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awards

Neem een abonnement

Geef cadeau