Premièredatum:

27 juli start nieuw seizoen van Orange is the New Black

06 juni 2018, Winq redactie, 3 minuten

Het zesde seizoen van de Netflix-hitserie Orange is the New Black laat nog even op zich wachten, maar we hebben een datum. Vanaf 27 juli is te zien hoe de gevangenisopstand tot een einde komt.

De voorgaande seizoenen van OINTB verschenen steevast in juni op Netflix. Fans begonnen zich dan ook zorgen te maken: waar blijft het zesde seizoen?

Het vorige seizoen werd nogal verdeeld ontvangen. Alle afleveringen speelden zich af binnen een tijdsbestek van een paar dagen. Te zien was hoe een opstand was uitgebroken onder de gevangenen. Het personeel werd gegijzeld en er braken onderlinge gevechten uit. Doordat dit dertien aflevering lang duurde, leek er soms geen eind te komen aan de opstand.

Kritiek
De kritiek was niet mals. Dat de gevangenen een heuse talentenjacht hielden te midden van het tumult: ongeloofwaardig. Dat een gegijzelde bewaker hier uit eigen beweging een stripshow van maakte: best geile beelden, maar nog ongeloofwaardiger.

Ruby Rose ūüėĽ
Wat veel kijkers ook jammer vonden: doordat de focus lag op het oproer, was er bijna tot geen aandacht voor de nieuwe publiekslieveling, Ruby Rose. Zij veroverde menig kijkershart als Stella Carlin, en als zichzelf: op haar twaalfde kwam ze uit de kast. Maar in seizoen vijf zat ze opgesloten in een isoleercel.

Laverne Cox
Dat gold ook voor Laverne Cox, die als een van de eerste transgender vrouwen een prominente rol had in een populaire serie. Ook zij kwam nauwelijks in beeld.

Het zesde seizoen verschijnt op 27 juli op Netflix. De makers hebben alvast bekendgemaakt dat de nieuwe afleveringen weer een langere tijd zullen beslaan.

Hieronder een eerste teaser waarin precies niets te zien is, op een kip en een knipperend telefoonscherm na. Zouden de geruchten waar zijn en bestaat de Litchfield-gevangenis niet meer?

Bron: Nu.nl

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau