Uit onze archieven:

YouTuber Thomas van Grinsven confronteert internetfaker

Poldercatfish

08 juni 2018, Winq redactie, 3 minuten

Het komt wel vaker voor: zie je op een datingapp een 24-jarige Gerard Joling of 55-jarige Tim Douwsma. Katjing! Een faker. YouTuber Thomas van Grinsven had er een van zichzelf die het wel heel hoog in zijn bol haalde. Diegene had zelfs een speciale telefoon aangeschaft om mensen op te lichten. Thomas besluit met de beste man af te spreken…

Met 167 duizend abonnees op YouTube en een net zo groot aantal op Instagram is Thomas van Grinsven een bekend gezicht. Net zoals zijn vriendje Rutger Vink, die goed is voor ruim het dubbele aantal volgers. Beroemd koppel dus. Toch dacht iemand dat het een slim idee was een account op verschillende datingapps aan te maken en te doen alsof-ie Thomas was.

“Het is op zich niet raar, ik heb vaker fakers gehad”, zegt Thomas in een video die hij daarover online heeft geplaatst. “Maar mensen weten dat ik een relatie heb met Rutger. Ik zit daar helemaal niet op, ik ben dat niet. Ik kwam net iemand tegen en die stuurde dat iemand mijn foto’s gebruikt op Happn, dat diegene WhatsApp gebruikt met mijn profielfoto en een Snapchat- en Facebook-account heeft.”

Wat blijkt? De faker noemt zichzelf Mark en is 26 jaar. Thomas besluit op onderzoek uit te gaan en gaat in gesprek met mensen die met zijn faker hebben gechat. “Ik vroeg of hij een foto van zichzelf kon maken in een spiegel, maar toen ging hij me negeren. Ik dacht: dit klopt niet.”

Thomas maakt zelf ook een nepaccount aan op Instagram en probeert een date te regelen met zijn faker. Hij is er een hele week zoet mee. “Ik heb deze week met hem zitten appen via Snapchat. Het ging van een normaal gesprek, naar steeds geilere berichtjes. Hij ging foto’s sturen van een stijve piemel in zijn broek en langzaamaan kwamen er filmpjes. Dat dit allemaal gebeurt met mijn gezicht. Mensen denken dat ik dit ben. Maar ik ben dit dus niet. Uiteindelijk heb ik met hem afgesproken...”

Bekijk de eerste video (inclusief enorme cliffhanger) hieronder.

Gelukkig staat het tweede deel inmiddels ook al online. Dus je kunt gewoon door. Thomas gaat met twee vrienden op pad om zijn faker te confronteren. “Om twee uur hebben we afgesproken voor een winkel. Dan gaan we op zoek naar een ‘rustig plekje’. Gadverdamme.”

Zodra hij een jongen ziet die weleens zijn faker zou kunnen zijn, besluit hij hem te bellen. Als die zijn telefoon pakt, snelt hij ernaartoe. Helaas heeft de jongen het door, en gaat hij ervandoor.
Later gaat Thomas hem thuis opzoeken. Zijn faker krijgen we niet te zien, wel weet Thomas wie het is en deelt hij zijn verhaal met de politie.

Bekijk hieronder de spannende video en het gesprek dat hij later met de politie heeft.

Magazine 118
De nieuwste editie van Winq is uit!
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau