Muziek op vrijdag

Zo zag je Troye Sivan nog nooit

Nieuwe video's om van te smullen

08 juni 2018, Jaap Bartelds, 6 minuten

Troye Sivan laat alle valse bescheidenheid achter zich en gaat all the way in zijn nieuwe video, 'Bloom'. Verder de video van 'Girls', het omstreden lied van Rita Ora en Charli XCX en muziek van eigen bodem van Veering. 

Troye Sivan - Bloom

We hadden van alles verwacht van de nieuwe video van Troye Sivan. Hij pakt groots uit met een video vol verkleedpartijen die totaal over the top zijn. Of over the bottom, als je goed naar de tekst luistert...

Rita Ora, Cardi B, Bebe Rexha & Charli XCX - Girls

Vier dames die zingen over de liefde tussen twee vrouwen, daar zou op zich niets mis mee moeten zijn. Maar toen 'Girls' uitkwam, ontstond enige controverse. In het lied zingt Rita Ora namelijk dat ze graag met meisjes zoent als ze rode wijn op heeft. Hiermee zou ze volgens sommigen suggereren dat alcohol noodzakelijk was voor een vrijpartij met iemand van hetzelfde geslacht. Ondanks de ophef promoten de vier hun lied met deze video, waarin héél even een zoen is te zien.

Veering - Now

Veering heeft zijn eerste track uitgebracht bij een label, Compulsive Movement Records. Hij is dj, pianist en producer, woont in Amsterdam en werkt voor zijn track 'Now' samen met zangeres LCMJ. Wil je meer van hem weten? Luister dan naar zijn werk op SoundCloud en check z'n Instagram- en Facebook-account.

Sugarland ft. Taylor Swift - Babe

Aanvankelijk was 'Babe' bedoeld voor Red, het laatste album van Taylor Swift. De track haalde het niet en ze gaf het door haar geschreven nummer aan Sugarland. Die vroeg haar om alsnog mee te zingen en nu is ze ook te zien in de video. Met rood haar nog wel. Het ziet er allemaal heel Mad Men-achtig uit. Volgende week verschijnt de complete video, hier alvast een teaser.

Lily Allen - Lost My Mind

Dat is pas een comeback! Na vier jaar stilte is het eerste shot in de nieuwe video van Lily Allen op de wc. Het is een kunstwerkje geworden vol special effects en haar love interest is ook niet voor de poes. Al maken ze wel veel ruzie.

Tove Lo Feat. Charli XCX, Icona Pop, Elliphant, ALMA - Bitches

In het tweede trosje vrouwen van deze week is opnieuw Charli XCX te zien, samen me een aantal Scandinavische zangeressen. Te zien is een soort therapiesessie die uit de hand loopt als iemand is vergeten de tekstmarkers mee te nemen.

The Internet - Come Over

We zijn verliefd op de stem van zangeres Syd, die zo zacht is als boter en eigenlijk ook net zo romig. 'Come Over' is een heerlijke slow jam voor in de slaapkamer.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau