Friday, Fridayyyy

Zien: Friday-zangeres Rebecca Black maakt comeback

Leestijd: < 1 min

De naam Rebecca Black zegt je waarschijnlijk vrij weinig, maar als je het nummer hoort dat ze op dertienjarige leeftijd online gooide, gaat er vast en zeker een belletje rinkelen. Zeven jaar later is ze heel even terug.

‘Friday’ wordt door voor veel mensen het slechtste nummer ooit genoemd. Pijnlijk. Het nummer komt uit de koker van Rebecca Black. In 2011 kreeg ze vierduizend euro om het nummer uit te brengen. Het werd binnen een week achttien miljoen keer bekeken en de reacties waren op z’n zacht gezegd hard te noemen.

Het jonge meisje kreeg de wereld over zich heen. Duizenden haatreacties en honderden doodsbedreigingen. “Toen het eenmaal op internet stond, barstte de bom. De slechte commentaren stonden overal. Niemand kan je daarop voorbereiden. Het is zo verschrikkelijk als mensen je op je dertiende vertellen dat je niet op deze wereld thuishoort”, zegt ze nu over die tijd.

Comeback
Maar de zangeres gaf niet op. Katy Perry nam het voor haar op en gaf haar een rol in de video ‘Last Friday Night (T.G.I.F.)’ en ze bracht wat nummers uit. Inclusief ‘Saturday’, waarmee ze opnieuw veel nare reacties opriep. In 2016 scoorde ze nog een mini-hitje met ‘The Great Divide’ en daarna werd het stil.

Tot dit weekend. Opeens was de zangeres te zien in de talentenjacht The Four. Ze zong een nummer van boyband *NSYNC en tadaaaa. Prima. De jury is het daarmee eens. 

Helaas voor Rebbeca moet ze het nu toch weer echt zelf gaan doen. Even later ging ze een battle in met James Graham en… dat ging niet helemaal goed.

Het is ‘slechts het begin’, schrijft ze op Twitter. Haar nieuwste single ‘Satellite’ heeft ze vast wereldkundig gemaakt en is al duizenden keren bekeken.

Powered by Labrador CMS