Voor het eerst zingt een queer koor tijdens Shanghai Pride

Diversiteit zichtbaarder in China

Leestijd: < 1 min

Speciaal voor de tiende editie van Shanghai Pride trad een koor op dat was samengesteld uit verschillende kleinere koren uit heel China. 

Tijdens het Queer Choir Festival, dat onderdeel was van Shanghai Pride, werden zeven verschillende koren uit heel China samengevoegd. Samen zongen ze voor een betere wereld, zoals op spandoeken was te zien. Onder de koren bevonden zich het Beijing Queer Chorus en het Shanxilandian Tongsheng Chorus.

Stream
De populaire dating-app Blued zond een livestream uit van het concert, die door meer dan 87.000 mensen werd gevolgd. De koren zongen samen, maar ook apart van elkaar in een concertzaal in Shanghai. Het concert was volledig uitverkocht.

Abnormaal
Hoewel China homoseksualiteit uit de criminele sfeer heeft gehaald, krijgen nog altijd veel mensen te maken met discriminatie. Tegelijkertijd zijn tv en film vorig jaar gecensureerd en ook is gaycontent verbannen van internet, omdat de overheid dit ‘abnormaal’ vindt.

Er is dus heel wat te doen om de zichtbaarheid te verbeteren. Daarom is alle aandacht meer dan welkom, aldus de organisatie van Shanghai Pride. Het is de tiende keer dat Shanghai een Pride-festival organiseert en het is een van de populairste in heel Azië.

Diverser en opener
Volgens de organisatie is er de afgelopen tien jaar veel veranderd in China. De queer scene is exponentieel gegroeid, wordt steeds diverser en ook steeds opener. In samenwerking met Shanghai Pride worden nu ook evenementen georganiseerd in andere steden, onder de noemer CNPride.

Beelden van het Queer Choir Festival hebben we nog niet kunnen vinden, daarom enkele opnames van het Beijing Queer Chorus.

Bron: GayStarNews

Powered by Labrador CMS