Rock Hudson. Dirk Bogarde. Cary Grant. James Dean. Montgomery Clift. Allemaal acteurs uit vervlogen tijden, die anno 2018 wellicht openlijk bi- of homoseksueel waren geweest, als je de verhalen mag geloven.

Helaas leven ze geen van allen meer en aan valse geschiedschrijving waagt geen producent zich. Dus is het niet zo gek dat er bijna nooit een biografie of een verfilming is verschenen rond een van deze mannen, waarin hun escapades of relaties met andere mannen zijn te lezen of te zien.

Geheime relatie
Tot nu. Er is een film in de maak over de geheime relatie tussen Anthony Perkins (bekend van zijn rol als Norman Bates in Alfred Hitchcocks film Psycho) en Tab Hunter (zanger en acteur in onder andere de honkbalfilm Damn Yankees!).

Die laatste schreef in 2005 een autobiografie, waarin hij uitgebreid stilstond bij zijn homoseksualiteit. In de jaren vijftig stond hij bekend als vrouwenversierder, maar in werkelijkheid had hij twee jaar lang een relatie met Anthony Perkins.

Tab Hunter Confidential
In 2015 verscheen de documentaire Tab Hunter Confidential, waarin werd stilgestaan bij een schandaal in de jaren vijftig. Het blad Confidential publiceerde toen een verhaal over Hunters deelname aan een homofeest.  In de documentaire komt Hunter zelf aan het woord, net als collega’s en metgezellen als Debbie Reynolds, Robert Wagner, George Takei en Clint Eastwood.

Hunter leeft nog en is nu 87 jaar, Perkins overleed in 1992. Hij was tot aan zijn dood getrouwd met de Amerikaanse fotografe en model Berry Berenson.

De film over de relatie tussen Perkins en Hunter is gebaseerd op het boek van Hunter uit 2005. Hierin schrijft hij over zijn strijd om zichzelf te kunnen zijn in een tijd waarin openlijk homoseksueel zijn nog een groot taboe was. Niet veel mensen wisten dan ook van zijn affaire met Perkins.

Zachary Quinto
Tab & Tony is de naam van de film, die wordt gemaakt door de acteurs Zachary Quinto en J.J. Abrams. De twee zijn co-producent, samen met de partner van Hunter, Allan Glaser. Pulitzer Prize-winnaar Doug Wright werkt momenteel aan het scenario.

Bron: Hollywood Reporter