Video

George is ver in de negentig en heeft hiv. Hoe is dat?

In dit filmpje vertelt hij over zijn leven met hiv

12 juni 2018, Winq redactie, 4 minuten

George Montague is ver in de negentig. In een filmpje vertelt hij hoe het is om te leven met hiv. Vrienden van hem zijn heel snel overleden aan de gevolgen van aids. George slikte vroeger ladingen pillen om te overleven, nu nog maar twee per dag. Ontroerende beelden.

In een video met de titel ‘Hoe is het om anno 2018 te leven met hiv?’ komen verschillende mensen aan het woord. Eén daarvan is de krasse Goerge Montague, die ver in de negentig is en in 2015 trouwde met zijn vriend Somchai.

In de video vertelt Montague hoe hij aan het begin van de aidscrisis vrienden verloor. “Drie vrienden kregen aids en binnen drie maanden waren ze dood”, zegt hij over het begin van de epidemie, toen er nog weinig bekend was over het virus en het bestrijden daarvan.

Weinig animo
Er was in het begin ook weinig animo om hier uitgebreid onderzoek naar te doen. Dat is inmiddels compleet veranderd. Montague herinnert zich nog dat hij vroeger het ene na het andere medicijn slikte. Dankzij onderzoek en nieuwe behandelmethodes slikt hij nu nog twee pillen per dag.

De alleroudste
“Ik ben zo fit als je maar kunt zijn op deze leeftijd”, vertelt Montague. “De laatste twaalf jaar sta ik nauwelijks nog stil bij het feit dat ik hiv heb. Ik ga nu eens per jaar naar het ziekenhuis, waar ze me als een VIP behandelen. Ik ben de alleroudste daar.”

Bron: Pink News

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau