Video

Boy Erased-auteur vertelt: “Bid maar net zolang tot je weer hetero bent”

De trauma's van conversietherapie

13 juni 2018, Winq redactie, 4 minuten

Auteur Garrard Conley schreef een aangrijpend boek over de conversietherapie die hij moest ondergaan toen zijn ouders erachter kwamen dat hij gay is: Boy Erased. Hij vertelt erover op de Britse tv. “Ze zeiden dat ik seksverslaafd was.” Bekijk hier het interview.

Garrard Conley’s boek Boy Erased is verfilmd. Vanaf eind oktober of begin november is te zien hoe hij een traumatiserende conversietherapie moest ondergaan nadat zijn ouders erachter kwamen dat hij gay is. Die ouders zijn christenfundamentalisten en wonen in het conservatieve Arkansas.

In de film speelt Lucas Hedges de rol van Garrard. Nicole Kidman en Russell Crowe spelen zijn diepgelovige ouders. Ook Troye Sivan is te zien in de film.

Nog steeds niet verboden
In de aanloop naar de première geeft Garrard Conley een serie interviews over zijn boek en zijn ervaringen met conversietherapie, dat in een groot aantal Amerikaanse staten nog altijd niet verboden is voor minderjarigen.

In een interview met This Morning op de Britse zender ITV vertelt Conley aan de presentatoren Holly Willoughby en Phillip Schofield wat voor impact de conversietherapie op zijn leven heeft gehad.

Ultimatum
Zijn vader stelde hem een ultimatum: je gaat naar dat conversiekamp en doe je dat niet, dan hoeven we je nooit meer te zien en krijg je geen cent van ons om je studie mee te bekostigen.

Eenmaal op het kamp werd Conley geconfronteerd met mensen die dealden met pedofilie en bestialiteit. “We werden allemaal op één hoop gegooid, want we kampten allen met hetzelfde, zeiden ze. Allemaal waren we seksverslaafd.”

Bijbelteksten
Conley woont tegenwoordig samen met zijn echtgenoot in New York. Zijn ouders zien inmiddels in dat conversietherapie niet werkt, zo vertelt de schrijver in een interview met Winq, dat in de komende editie te lezen is. Hierin staat ook welke methodes werden gebruikt in het kamp, waaronder het uitspreken van Bijbelteksten en gebeden om Conley zo van zijn homoseksualiteit te laten ‘genezen’.

Bekijk hieronder het interview met This Morning.

Bron: Attitude

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 123

De nieuwe Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau