Prinses Mabel krijgt award voor strijd tegen hiv en aids

Voor haar jarenlange inzet

Leestijd: < 1 min

De AmsterdamDiner Foundation reikt zaterdag 16 juni een prijs uit aan prinses Mabel van Oranje, voor haar jarenlange en toegewijde steun aan de wereldwijde strijd tegen hiv en aids.

Prinses Mabel krijgt de AmsterdamDiner Award omdat ze zich consistent, openlijk en actief inzet voor de strijd tegen aids in de wereld, aldus de Foundation.

Ze schrijven: 'Ze maakt haar steun voor het werk van Nederlandse en internationale aidsorganisaties publiekelijk kenbaar. Haar pleidooi is consequent gericht op het versterken van mensenrechten en het ondersteunen van kwetsbare groepen – vooral die van adolescente meisjes en jonge vrouwen die onevenredig hard getroffen worden door de hiv-epidemie.'

Op de komende internationale conferentie in Amsterdam AIDS2018 eind juli, zal prinses Mabel een actieve rol vervullen. Ze zal spreken tijdens de openingsceremonie en discussies leiden over de positie van jonge vrouwen.

De AmsterdamDiner Foundation reikt sinds enkele jaren een award uit aan mensen, instellingen of bedrijven die zich aantoonbaar inzetten om de strijd tegen hiv en aids te steunen, zowel lokaal als internationaal.

Foto: Creative Commons

Powered by Labrador CMS