Onder de kussende mannen is de tekst 'Love will win tonight' te lezen. Het digitale initiatief van het Zweedse kledingmerk Björn Borg wil mensen aansporen om stelling te nemen tegen de onderdrukking van LHBTQ-rechten in het algemeen en huwelijksongelijkheid in het bijzonder.
 
Liefde overwint
”Wij vinden dat sport liefde is en dat alle liefde gelijk is. De verborgen supportersvlag is onze manier om alle liefde die gedwongen is om verborgen te blijven in deze twee landen, een steuntje in de rug te geven. Het is een eenvoudige boodschap - dat liefde, in the end, altijd overwint. Voor ons is er geen beter moment om dit debat een extra push te geven dan tijdens dit WK in Rusland”, aldus Jonas Lindberg Nyvang, marketingdirecteur van Björn Borg.
 
Vandaag de dag is het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht verboden in 87 procent van alle landen wereldwijd. In Rusland is het ’promoten’ van homoseksualiteit strafbaar en in Saoedi-Arabië wordt homoseksualiteit als een misdaad gezien, die zelfs bestraft kan worden met de doodstraf.
 
Russische media
De boodschap – Love will win tonight – wordt ook in de Russische media verspreid. Onder meer via advertenties in de populaire Russische krant The Moscow Times. Ook hier worden mensen aangespoord om zich in te zetten voor gelijkwaardigheid en huwelijksgelijkheid.

Het initiatief is onderdeel van Björn Borgs Marriage Unblocked-campagne, waar we eerder deze week over schreven. De supportersvlag kan gedurende het hele WK gebruikt worden. Je vindt hem (via je mobiel) op: tifo.marriageunblocked.com