De Russische antihomoretoriek zorgde er niet alleen voor dat Nederland geweigerd heeft zijn voorrondewedstrijden te winnen en dus niet naar het WK afreist – ook in Groot Brittanië en Ierland ergert vrijwel iedereen zich aan Poetin en zijn streken. Zeker na die gifgasaanval op een ex-spion uit Rusland, die op Engels bodem werd uitgevoerd. Niet handig... Nu schaart ook de voetbalwereld zich achter de homohatende Russen.

In Groot Brittanië en Ierland is gokken op voetbalwedstrijden immens populair. Ook tijdens het WK dat zojuist begonnen is. Een grote goksite is Paddy Power en omdat het WK in Rusland gespeeld wordt, hebben ze een frontale aanval op Poetin en zijn landgenoten ingezet. Voor ieder Russisch doelpunt zal Paddy Power 10.000 pond storten op de rekening van de Attitude Foundation, de onlangs opgerichte charity van ons gelijknamige zusterblad.

In de eerste wedstrijd van het toernooi scoorden de Russen al meteen vijf doelpunten. Kassa! De opbrengsten zullen ten goede komen aan een aantal sportprojecten voor de LHBTQ-gemeenschap – onder andere in samenwerking met activist Peter Tatchell.

James Bond aan de lijn
Overigens is deze actie niet geheel zonder risico: uit betrouwbare bron is gebleken dat de Britse geheime dienst heeft gewaarschuwd dat Russische hackers wellicht gaan proberen de website van Attitude plat te leggen tijdens deze actie. Gelukkig is de site van Attitude in goede handen: namelijk die van Winq Nederland.