Britse producer en zangeres Sophie Xeon (inmiddels woonachtig in Los Angeles) werd bekend door vijf jaar geleden de overgeproduceerde nummers ‘Blipp’ en ‘Lemonade’ uit te brengen. 

Niemand minder dan Madonna kreeg haar in het vizier, en ze produceerde en schreef mee aan het nummer ‘Bitch, I’m Madonna’. Daarna ging het snel: Sophie ging werken met Charli XCX en dat leverde haar een nummer twee positie in de Amerikaanse charts op.

Nu is daar een album, bijzonder, want nooit eerder was haar eigen stem te horen op een plaat. Ze gaf het startsein met ‘It’s Okay to Cry’, een rustig nummer (meteen een van de weinige op Oil of Every Pearl’s Un-Insides) waarin ze zingt dat het prima is jezelf kwetsbaar op te stellen en dat je niet hoeft te verbergen wie je bent.

Zowel The Guardian als De Morgen bekroonde Oil of Every Pearl’s Un-Insides met maar liefst vier sterren. 'Sophie is een van die überhippe, door iedereen gewilde producers met een geluid dat alleen van nú kan zijn – Kanye hangt vast dagelijks aan de lijn.'

Herrie of een prachtig plaatje. Oordeel zelf.