Historisch moment

Britse royal trouwt deze zomer met vriend

19 juni 2018, 2 minuten

Twee jaar geleden kwam hij als eerste Britse royal uit de kast, nu is Lord Ivar Mountbatten, de achterneef van koningin Elizabeth, verloofd met zijn vriend James Coyle.

Lord Ivar Mountbatten (53) is de achter-achter-achterkleinzoon van koningin Victoria en het neefje van koningin Elizabeth II. Hij was van 1994 tot 2011 getrouwd met Penny Thompson. Samen kregen ze drie kinderen.

Over die relatie zei hij eerder: “Penny wist wat mijn geaardheid was toen we trouwden. Ik heb haar verteld dat ik biseksueel ben. Ze snapte het en daar blijf ik haar altijd dankbaar voor.”

Inmiddels heeft de Britse royal een relatie met steward James Coyle. Het koppel heeft zich verloofd en gaat deze zomer trouwen. De ex-vrouw heeft een bijzondere taak tijdens de bruiloft, vertelt ze aan Daily Mail. Zij geeft haar ex weg tijden de bruiloft. “Het maakt me heel emotioneel. Ik ben er erg door geraakt.”

Ivar was eigenlijk niet van plan opnieuw te trouwen, maar doet dat voor zijn vriend. “Ik ben al eens getrouwd geweest en ik heb mijn prachtige kinderen. James heeft nooit het stabiele leven gehad dat ik wel ken. Ik wil hem dat graag geven.”

Honderdtwintig mensen zijn uitgenodigd voor de bruiloft. Het Britse koningshuis is niet aanwezig. Prins Edward, zoon van koningin Elizabeth, is bevriend met het stel, maar heeft zich afgemeld.

Bron: Daily Mail

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau