Geloofsviering

Roze Zaterdag gaat zoals vanouds van start met een dienst in een kerk. Dit keer in de Goudse Sint-Jan met als thema ‘Gods liefde schept ruimte voor iedereen’. De dienst wordt georganiseerd in samenwerking met de Raad van Kerken.

Pride Walk

Dit jaar is er in het drukke programma ook ruimte gemaakt voor een Pride Walk. Vanaf 11.30 uur loopt een kleurrijke stoet vanaf Podium Herpstraat naar de Markt om zichtbaarheid te creëren voor de LHBTQ-gemeenschap. Aangekomen op de markt, wordt de stoet welkom geheten door burgemeester Schoenmaker en COC-voorzitter Tanja Ineke.

Waar gaan we volgend jaar heen?

Liefhebber van muziek? Dan kom je aan je trekken in Gouda. ‘s Avonds is er een diversiteitsconcert, maar overdag komen er al verschillende acts optreden op het hoofdpodium op de markt. Tussen de optredens door wordt om 15.00 uur bekendgemaakt waar Roze Zaterdag in 2020 plaatsvindt, en om 18.30 uur vindt de sleuteloverdracht plaats aan de steden die Roze Zaterdag volgend jaar organiseren: Venlo en Krefeld.

Diversiteitsconcert

Misschien wel het grote hoogtepunt van Roze Zaterdag 2018 is het diversiteitsconcert op de Markt. Van 20.00 tot 00.00 uur komen er grote namen naar Gouda. De avond gaat van start met een optreden van Edsilia Rombley. Als het feestje gestart is, volgen acts als dragqueen La Voix en Ruth Jacott.

Naar het museum!

Nog tijd over, of ben je zondag ook in Gouda? Dan kun je naar het Museum Gouda voor de tentoonstelling Vrouwen van Museum Gouda. Het laat de hoogtepunten zien uit het werk van dertig kunstenaressen uit de collectie Museum Gouda.

Genoeg te doen dus tijdens Roze Zaterdag in Gouda op 23 juni!

Coverbeeld: Maaike Hoonhout