Schattig...

Wat is Gay Pride volgens deze kindertjes?

18 juni 2018, Winq redactie, 3 minuten

Wat betekent Pride? En wat betekent gay precies? De Canadese MTV-persoonlijkheid Jessi Cruickshank vroeg het aan een aantal kinderen en dat leverde heerlijke reacties op. 

Jessi Cruickshank zal de meeste mensen hier weinig zeggen, maar in Canada is ze een beroemdheid. Ze maakt regelmatig filmpjes die ze deelt via Facebook. Deze keer is het thema Pride. Met een grote regenboogballon ging ze naar een school en interviewde daar een aantal kinderen.

Gay icon
Dat leverde ontwapenende reacties op. Een jongetje zei dat hij later best een ‘gay icon’ wilde worden. Een meisje had geen enkele moeite met het huwelijk van haar tante en dier vriendin, maar maakte zich wel een beetje zorgen of ze de bloemen wel mocht vasthouden.

Kritiek
Nadat Cruickshank haar video had geplaatst, volgden enthousiaste reacties. Maar er was ook kritiek: ze zou een vreemde opmerking hebben gemaakt over een naakte Jodie Foster en anderen vonden dat ze de kinderen had gehersenspoeld en haar mening had opgedrongen.

Haten is aangeleerd
Naar aanleiding van het tumult schreef ze op Instagram: 'Mijn video waarin ik de schoonheid van acceptatie laat zien, heeft geleid tot een lelijke controverse. Ik geloof in educatie, niet in intolerantie. Mensen zijn geboren om lief te hebben, haten is aangeleerd. Mijn video is bedoeld als hoop voor de toekomst, dat de volgende generatie tolerant is en inclusief. Die menselijkheid ziet in iedereen.'

Hier haar Instagram-bericht, gevolgd door het filmpje op Facebook.

Bron: NewNowNext

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau