Karamo Brown is 37 jaar en heeft Jamaicaanse ouders. Op zijn vijftiende kwam hij uit de kast en toen hij 27 jaar was, kreeg hij te horen dat hij een zoon had van tien jaar. Hij kreeg de voogdij over het jongetje en adopteerde zijn halfbroertje. Nu wonen ze samen in Los Angeles.

In 2004 deed Karamo mee aan MTV’s The Real World. In de show was hij de eerste openlijk homoseksuele zwarte man die meedeed. Na een aantal presentaties werd hij uit honderd kandidaten gekozen als cultureel expert voor Queer Eye.

Recensie
De reboot van het programma, dat daarvoor Queer Eye for the Straight Guy heette, was in februari een groot succes. Zo groot zelfs, dat Netflix besloot een tweede seizoen te bestellen en al in juni uit te brengen. Hier lees je een recensie van dat tweede seizoen, waarin de heren voor het eerst een vrouw en een transgender man een make-over geven.

In de volgende Winq lees je een interview met de heren van Queer Eye. Ze vertellen onder meer over wat ze verstaan onder mannelijkheid, wat hun eigen tekortkomingen zijn en welke adviezen ze zelf eigenlijk zouden moeten opvolgen.

Voor het zover is, doken we even in het Instagram-account van Karamo Brown, en daar zaten heel wat leuke plaatjes tussen. Hier een selectie.