Transfilm ‘Anders’ wint Amerikaanse prijs

Leestijd: < 1 min

Voor de Drentse Regenboogweek maakte filmmaker Reinout Hellenthal vorig jaar de ontroerende film Anders. Nu, een jaar later, is die film bekroond tot de beste internationale korte film tijdens het FilmOut LHBT-festival van San Diego.

Anders vertelt het verhaal van de veertienjarige Alex, die aardig met zichzelf in de knoop zit en op het Drentse platteland kan rekenen op een hoop vreemde blikken. Hij is beste maatjes met zijn toekomstige zwager Hendrik, waarmee hij goede gesprekken voert en graag stoeit in het bos. Als Alex' zus en Hendrik besluiten om het dorp in te ruilen voor de stad, leidt dit tot een turbulente reeks gebeurtenissen, die Alex doen inzien wie hij echt is.

Filmmaker Reinout Hellenthal maakte Anders in opdracht van de provincie Drenthe en daar werd een flink bedrag voor ter beschikking gesteld. "Ik voelde me een beetje als een kind in een snoepwinkel. Normaal stap je als filmmaker naar een fonds om de financiële middelen te verzamelen. Dit keer was het de omgekeerde wereld”, vertelde hij destijds.

Anders werd geselecteerd voor ruim vijfentwintig festivals in landen waaronder Amerika, Canada, Peru, Mexico, Frankrijk, Duitsland, Litouwen, Israël, India, Shanghai en de Filipijnen.

Filmmaker Reinout hoopt met het succes van de film naast aandacht voor diversiteit, ook de provincie Drenthe op het gebied van film meer op de kaart te zetten.

En er was nog een andere Nederlandse film die scoorde in Amerika. Turn It Around van regisseur Niels Bourgonje werd bekroond als beste korte film/man.

Coverbeeld: Hellenthal Studios / Peter-Jack Hiddema

Powered by Labrador CMS