Homoseksuele jongen aangevallen in Dordrecht

“Ik heb nog steeds lichte hoofdpijn en ben duizelig. Mijn hoofd is ook dik aan één kant”

25 juni 2018, 2 minuten

Een 28-jarige jongen uit Dordrecht werd afgelopen week het slachtoffer van anti-homogeweld. Nadat hij van een café onderweg naar huis was, werd hij uitgescholden en mishandeld. “Nadat ze weg waren, heb ik nog drie minuten stilgestaan.”

Danny Boyd liep weg van Grandcafé The Mood in Dordrecht toen hij werd lastiggevallen door drie jongens. “Ze scholden me uit voor ‘kankerhomo’ en weet ik het allemaal”, vertelt hij. “Ze deden lacherig over mij. Ik besloot het te negeren, maar op een gegeven moment werd het schelden zo irritant dat ik vroeg of ze ermee op wilden houden.”

Danny was inmiddels bij een tunneltje aangekomen. Een van de jongens kwam naar hem toe en gaf hem een klap. “In eerste instantie kreeg ik alleen klappen van de jongen op de fiets, maar later kreeg ik ook nog een klap van iemand anders. Dat heb ik niet gezien, want ik had toen mijn armen al voor mijn gezicht.”

De jongens gingen ervandoor, Danny bleef verbaasd achter. “Ik heb daar nog wel drie minuten stilgestaan. What the fuck gebeurde er?” Verschillende mensen hebben het zien gebeuren, ze deden niets. “Het gebeurde in een tunneltje en er was een raam van een restaurant waar mensen door aan het kijken waren. Maar die mensen deden niets.”

Inmiddels heeft Danny aangifte gedaan bij de politie en heeft de burgemeester van Dordrecht hem een berichtje gestuurd op Twitter. “Ze pakken het serieus op. Ik heb videobeelden gekregen, die ga ik vandaag naar de politie brengen.” De schrik zit er goed in voor Danny, vandaag gaat hij waarschijnlijk langs de huisarts. “Ik heb nog steeds lichte hoofdpijn en ben duizelig. Mijn hoofd is ook dik aan één kant.”

Amsterdamse dragqueen
Ook in Amsterdam werd dit weekend iemand het slachtoffer van geweld. De Amsterdamse dragqueen Monique de la Fressange werd mishandeld door drie mannen, terwijl ze aan het wachten was op een taxi.

Diva Mayday schrijft op Facebook: 'Dit was duidelijk een hate crime. Ook omdat ze verrot is gescholden voor al het mogelijke. Ze heeft aangifte gedaan maar de schrik zit er goed in. Dit mag toch niet meer mensen.'

Dordrecht
Het is niet de eerste keer dat een jongen het slachtoffer van anti-homogeweld wordt in Dordrecht. In april werd er een homostel mishandeld en eerder werd een man uit Dordrecht aangevallen nadat hij op een Grindr-date ging.

Coverbeeld: Melissa Scharroo

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 117

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau