Geveild op eBay

David Beckham ontwerpt Pride-sneakers voor Adidas

Sterren ontwerpen voor het goede doel

26 juni 2018, Winq redactie, 2 minuten

Adidas is een campagne gestart om daklozen te helpen. Onder anderen Rita Ora, David Beckham en Naomi Campbell hebben elk een eigen versie van de Samba-sneaker ontworpen. Die worden binnenkort geveild via eBay.

Adidas heeft een groot aantal vooraanstaande Britten gevraagd een eigen ontwerp te maken voor de Samba-sneaker, een klassieker uit het portfolio van de schoenenreus. De schoenen worden van 4 tot en met 10 juli tentoongesteld en daarna geveild op eBay.

De bijbehorende campagne van Adidas heet Prouder en de opbrengsten gaan naar het Albert Kennedy Trust, een organisatie die zich inzet voor dakloze jonge homo’s.

Fat Tony is de curator van de campagne. Hij bracht een lading Britse sterren bij elkaar die elk met een eigen ontwerp kwamen. Een greep: Sir Ian McKellen, Boy George, David Beckham, Elton John, David Furnish, Kate Moss, Liam Payne, Marc Jacobs, Nick Grimshaw, Rita Ora, Paloma Faith en de Pet Shop Boys

Diversiteit en gelijkheid
David Beckham, over de campagne: “Waar ik trots op ben, is dat de wereld waarin we leven steeds diverser en creatiever wordt. Ik ben blij dat mijn kinderen opgroeien in een wereld waar diversiteit en gelijkheid belangrijk zijn.”

De sneakers die Beckham heeft ontworpen, hebben zwarte, groen en gele strepen. Van de veters heeft hij een palmboom gemaakt.

Het ontwerp van David Beckham

Bron: Metro

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 111

Deze keer: The Daddy Issue staat in het teken van wensvaders, plant daddy's etc.

Neem een abonnement

Geef cadeau