Kijken: de musicalfilm How The Moon Fell From The Sky

Complete film staat online

27 juni 2018, Winq redactie, 5 minuten

How the Moon Fell from the Sky and No One Even Noticed is een musicalfilm over Benji, een jongen die opgroeit in een klein dorp. Dan merkt hij dat hij verliefd is op zijn beste vriend. Wat nu? De complete film staat nu op YouTube.

De film How the Moon Fell from the Sky gaat over twee beste vrienden: Benji en Ruben. Ze maken een film over een man op de maan en door die intensieve samenwerking merkt Benji dat hij verliefd wordt op Ruben.

Ze wonen in een klein, conservatief dorp in het midwesten van de Verenigde Staten. De film gaat dan ook over eenzaamheid en isolatie in een omgeving die niet per se homofoob is, maar waar mensen het niet gewend zijn om te gaan met jongens die ‘anders’ zijn.

Dagboek
De film is gemaakt met een budget van drieduizend dollar, door jongeren van een middelbare school. Regisseur is Christina Xing en het scenario is van Jack Fossett. Die vertelt dat de film is gebaseerd op zijn eigen ervaringen. “Ik ben uit de kast sinds mijn dertiende en kom zelf uit zo’n klein dorp. In wezen is de film een fragment uit mijn eigen dagboek.”

Met de film wil Fossett laten zien dat het mogelijk is je dromen uit te laten komen, ook al woon je afgelegen en ondervind je weinig steun van je omgeving.

Christina Xing vertelt dat musicals haar favoriete films uit haar jeugd waren. Daarom hebben ze gekozen om van How the Moon Fell from the Sky ook een musical te maken.

Hoe het afloopt tussen Benji en Ruben? Dat zie je hieronder.

Bron: Gay Times

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau