Al meer dan zes decennia zingt, acteert en presenteert Cher zichzelf in allerlei gedaanten. Van folkdeuntjes in de jaren zestig, discohits in de seventies, heavy metal in de jaren tachtig en autotune-clubhits in de nineties: zo’n beetje elke muziekstijl heeft Cher zich eigengemaakt.

Ze won Grammy’s en talloze andere muziekprijzen, verkocht meer dan honderd miljoen platen en ging in 2002 drie jaar lang de wereld rond met haar Farewell-toer. Om dit jaar doodleuk opnieuw op toernee te gaan met de Here We Go Again-toer.

Oscar
De titel van Chers nieuwe toernee verwijst naar haar rol in het vervolg van Mamma Mia, een film die deze zomer uitkomt. Naast zangeres is Cher een begenadigd actrice, critici omarmden haar voor rollen in Silkwood, Mask en Moonstruck. Voor die laatste kreeg Cher een Oscar.

Behalve film en muziek heeft Cher ook altijd veel tv gedaan. In The Sonny & Cher Show zette ze haar toenmalige echtgenoot Sonny Bono regelmatig te kakken. Later maakte ze furore met The Cher Show, waarin variété werd afgewisseld met al dan niet serieuze gesprekken.

Broadway
Dit alles komt nu samen in de biografische musical, die ook The Cher Show heet. De show gaat binnenkort van start op het New Yorkse Broadway, maar de première vond dit weekend plaats in Chicago. Echt veel foto’s zijn nog niet vrijgegeven, omdat de verwachting is dat de show nog flink zal veranderen.

De drie actrices die Cher spelen zijn Teal Wicks, Micaela Diamond en Stephanie J. Block. De actrices dragen onder meer kostuums van de legendarische designer Bob Mackie, met wie Cher sinds 1967 regelmatig samenwerkte.

Nog niet af
Volgens de eerste recensies is de show inderdaad nog lang niet af, maar ziet het er allemaal geweldig uit. Cher woonde zelf de repetities bij en zei hierover: “Sommige delen zijn echt geweldig. En we werken nog aan de andere delen van de show.”

The Cher Show is nog tot 15 juli te zien in het Oriental Theatre in Chicago. Vanaf 1 november vertrekt de musical naar Broadway. De grote openingsavond is op 3 december in het Neil Simon Theatre.