Kijk, zo kan het ook!

Christenen komen naar Pride met boodschap vol liefde

Leestijd: < 1 min

Foto’s van een groep christenen gaan de wereld rond nadat zij een positieve boodschap lieten zien tijdens de Pride in Manilla, op de Filippijnen. ‘God Adores You’, was er te lezen, en ‘I’m Sorry’.

De Manilla Pride trok meer dan twintigduizend bezoekers. Leden van het kerkgenootschap Church of Freedom in Christ trokken veel aandacht met hun positieve boodschap. Ze noemen zichzelf inclusief en staan open voor iedereen, zo lieten ze weten.

Ze hielden een serie borden omhoog met daarop teksten als: ‘Sorry dat ik vroeger homofoob was’, ‘Jezus keerde zich van niemand af, dus dat doen wij ook niet’ en ‘God houdt van jullie en wij ook’.

Excuses
Op een groot spandoek boden de christenen hun excuses aan voor de manier waarop de kerk LHBTQ-mensen heeft behandeld. Daarna volgde een opsomming: dat we ons achter onze religie verscholen terwijl we eigenlijk bang waren. Dat we op jullie neerkeken in plaats van jullie als mens te eren. Sorry dat we niet luisteren.

De beelden werden gedeeld via Twitter en meer dan 170.000 keer geretweet en geliked. Omstanders schreven dat ze moesten huilen toen ze de boodschap zagen.

Manilla Pride
Manilla Pride

 

Bron: PinkNews

Powered by Labrador CMS