De activisten hebben zich verenigd onder de naam The Hidden Flag. Op hun website is te zien hoe ze poseren voor de foto’s: soms achteloos wandelend over straat, dan weer op een rijtje opgesteld in een museum of station. Op een van de foto’s is te zien hoe een politieman ietwat geïrriteerd toekijkt, al kan hij niets beginnen tegen deze mensen.

Hoewel Nederland niet meedoet aan het WK in Rusland, loopt een van de activisten wel in een oranje shirt. Verder is geel vertegenwoordigd met het shirt van Neymar. Op hun website schrijven de activisten dat ze shirts hebben gezocht uit zes landen waar het wél goed gaat met gelijke rechten: Spanje, Nederland, Brazilië, Mexico, Argentinië en Colombia. Niet geheel toevallig komen de mannen en vrouwen die de shirts dragen ook uit die landen. Vanuit Nederland is dat Eric Houter.

In Rusland is het verboden met regenboogvlaggen te zwaaien, ook tijdens de wedstrijden. Maar hier kunnen de autoriteiten helemaal niets tegen doen. En zo vragen deze activisten aandacht voor de problemen waarmee mensen in Rusland te maken krijgen als ze in het openbaar niet voldoen aan de heteronorm.

Bron: GayStarNews