Dragqueens tippen

De queer weekendtips van Amy Astoria en Victoria Vyper

Weekendplanner

13 juli 2018, Winq redactie, 3 minuten

Dragqueens Amy Astoria en Victoria Vyper reizen wekelijks door het land om events meer kleur te geven. Afgelopen week waren ze nog in Madame Tussauds om het nieuwe beeld van RuPaul te onthullen en vandaag geven ze de leukste tips voor dit weekend.

Victoria: “Na al het geweld van Superball vorig weekend en in aanloop naar Milkshake Festival (met het This-is-how-we-drag-Galore-podium op zondag), is het dit weekend tijd iets rustiger aan te doen en kleinschaligere events buiten de hoofdstad te bezoeken. So Sissy That Walk! Mocht je toch naar Amsterdam gaan, express yourself, want Amsterdam kleurt in de kleuren van de regenboog. Loop even binnen bij Madame Tussauds voor een selfie met RuPaul.”

Lapart's Drag Ball

“Op vrijdagavond start ons weekend in ieder geval met Lapart’s Drag Ball in Amersfoort. Vanaf 23.00 uur tot vroeg in de ochtend maken we er samen een gezellig feest van met dit keer gastoptredens van nieuwkomers Jenn der Bender en Ravenna Silverthorn. Dus heb jij zin in een #absolutelydrag night out? Dan zien we je vrijdagavond bij Lapart!" 

13 juli - Gaycafé Lapart, Amersfoort 

Lapart tijdens Utrecht Canal Pride - Foto: Lukas Broekhuis

PRIKs Pink Picknick

“Wil je na een lange nacht uitbrakken op het terras? Vier dan de twaalfde verjaardag van PRIK Café mee. Geniet van het heerlijke weer met een zomerse cocktail, een barbecue en een verrassing. Vanaf 22.00 uur neemt DJ Popsnob het over tot in de vroege uurtjes.”

14 juli - PRIK, Amsterdam

PRIKs elfde verjaardag

Tutu Boat

To tutu or not to tutu? Dat is de dresscode-vraag van dit event. Verder hoef je je nergens zorgen over te maken, met drie dekken vol opzwepende beats van Alex Sharp, Savvan en VANDER, gegarandeerd goed weer, een jacuzzi en SLET LANA en Chelseaboy als je hostesses, wordt Tutu Boat gegarandeerd een geslaagd zomerfeest.”

14 juli - Pier 14, Amsterdam

Tutu Crew tijdens Pride Amsterdam

Miss Travestie Limburg

“Op zaterdag wordt de verkiezing Miss Travestie Limburg gehouden. Tijdens het event, georganiseerd door Miss Patty Pam-Pam en D.Licious, strijden vier kandidaten om de titel en de finaleplaats voor Miss Travestie Holland.”

14 juli - Café Rosé, Maastricht

Miss Travestie Gelderland

“Limburg iets te ver of nog aan het bijkomen van Lapart’s Drag Ball? Dan organiseren wij zondagmiddag Miss Travestie Gelderland. Na het succes van vorig jaar gaan dit jaar wederom vijf kandidaten de longen uit hun lijf lipsyncen om de titel, het prijzenpakket en de finaleplaats voor Miss Travestie Holland. Dit alles op een zonovergoten terras met op de achtergrond het water van de Gieseplas. In de jury nemen onder anderen Lady Galore en Robbin Kradolfer plaats. Zorg dat je erbij bent om op jouw favoriete kandidaat te stemmen en van de geweldige show te genieten! De show start om 14.30 uur en voor alle dragqueens, kings en travestieten staat er een glas bubbels klaar bij binnenkomst.”

15 juli - Bistro De Bolder, Lathum

Vita’s Zomershow

“En dan na Miss Travestie Gelderland snel de auto in naar Utrecht, zodat je nog op tijd bent voor de finale van Vita d’Or eigen Zomershow bij Cafe Kalff! Deze grande dame heeft haar eigen hilarische show met verrassende gasten!”

15 juli - Cafe Kalff, Utrecht

Coverbeeld: Jelle Pieter de Boer

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 118

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau