Winq tipt

Roze Maandag: dit is er allemaal te doen in Tilburg

Van techno in een kunsttuin tot een straat vol dragqueens

16 juli 2018, Winq redactie, 3 minuten

Van plan om dit jaar naar Roze Maandag te gaan? Check hier wat er allemaal te doen is in Tilburg.

Pride Walk

Traditiegetrouw gaat Roze Maandag van start met de Roze Karavaan, ofwel Pride Walk. Om 12.30 uur loopt een roze delegatie mensen van het Centraal Station naar het Piusplein. Op het Facebook-event staan al een paar honderd mensen op aanwezig.

Vervolgens is het tijd voor een ritje in een achtbaan (het is immers Tilburgse kermis) of een bezoekje aan een van de feesten die de stad rijk is.

Holy Pink

Ook dit jaar vindt de pre-party van Draaimolen Festival plaats tijdens Roze Maandag. Voor de zesde keer vind je techno/house-festival Holy Pink plaats in de Muzentuin. Meer dan tienduizend bezoekers worden verwacht en de entree is voor iedereen helemaal gratis.

Dragqueens spotten

Een tip voor elke bezoeker van Roze Maandag: doe het rustig aan. De stad is bomvol, het is dan ook niet voor niets een van de drukste dagen van de Tilburgse Kermis. Zo staan alle pleinen waarschijnlijk ook dit jaar bommetje vol.

Om het nog drukker te maken, stroomt de Stadhuisstraat vol met de nodige dragqueens die op een groot podium performen.

Kom je als dragqueen naar Tilburg? Dan kun je van 11.00 uur tot 15.00 uur gebruikmaken van de PinK Drag Queen Express: een treintje dat vanaf de Stadhuisstraat naar het Centraal Station gaat.

En op die andere pleinen? Ook daar is genoeg te doen. Zo kun je meezingen met golden oldies op de Korte Heuvel, is er een Desperados Roadshow in de Spoorzone, waar je onder andere op een rodeokameel kunt rijden en je kunt naar de Amstel Bierhal voor Hollandse krakers.

Je moet ook zeker een bezoekje brengen aan gaycafé De Lollipop. Zij hebben maar liefst zeven dj's geboekt tijdens de Lollipop Outdoor Xtravaganza.

Zien we je volgende week maandag 23 juli in Tilburg?

Fotografie: Roel Janssen

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: vier verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awar

Neem een abonnement

Geef cadeau