Goed idee?

Cher komt met album vol ABBA-covers

Na 'Fernando' heeft ze de smaak te pakken

18 juli 2018, Winq redactie, 4 minuten

Stel je voor: ‘Super Trouper’ op volle sterkte, ‘Dancing Queen’ met die typische Cher-galm of ‘Mamma Mia’ op een dancebeat: Cher heeft aangekondigd dat haar volgende album bestaat uit een serie ABBA-covers. Dit naar aanleiding van haar rol in de nieuwe Mamma Mia-film.

Cher is er maar druk mee dit jaar. Nadat ze de voorbereidingen rond een eigen Cher-musical nauwgezet bijwoonde, maakte de zangeres bekend dat ze met eigen tour de wereld gaat rondreizen. Dan is er haar bijdrage aan de film Mamma Mia, Here We Go Again en het publiciteitscircus dat daar bijhoort.

Cher speelt de moeder van Meryl Streep in het vervolg op die tien jaar oude musicalfilm Mamma Mia. Het nieuwe deel bestaat wederom uit een liefdesdrama dat wordt verluchtigd met de hits van ABBA, in nieuwe jasjes gestoken. Zo is Cher te horen met haar eigen versie van ‘Fernando’.

In een promotie-interview met The Today Show vertelde Cher dat ze wat ABBA betreft de smaak te pakken heeft. Ze zei dat het haar na ‘Fernando’ erg leuk leek om ook andere bekende hits van het Zweedse viertal onder handen te nemen. Ze verklapte alvast dat ze haar eigen draai zal geven aan de liedjes.

Eerder tweette Cher al dat ze met een album bezig was, dat in september uit zou moeten komen. Of dit die ABBA-plaat betreft, is niet helemaal duidelijk. Ook is nog niet bekend welke hits de zangeres op het oog heeft.

Een gay icon als Cher, die een ABBA-plaat aflevert: is dit een schot in de roos van onze doelgroep? Of probeert Cher een slaatje te slaan uit het succes van de Mamma Mia-film? Dat hangt natuurlijk af van de kwaliteit van haar covers. We zullen het zien, hieronder het interview in The Today Show.

Bron: Queerty

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 107

Deze keer: een queer trouwspecial, It's a Sin en alles over de verkiezingen

Neem een abonnement

Geef cadeau