Rami Malek ken je wellicht als de ingetogen hoofdrolspeler in Mr. Robot. In Bohemian Rhapsody schittert hij als Freddie Mercury, met een perfecte gebitsprothese en eenmaal beroemd een al even schitterende snor.

Bohemian Rhapsody vertelt het verhaal van Queen vanaf het bijeenkomen van de band tot en met het legendarische optreden op Live Aid in 1985. Volgens de synopsis laat de film de glorietijden van Queen herleven en zien we Freddie Mercury als een van de grootste entertainers die de popmuziek gekend heeft en die aan geen enkel stereotype van een zanger in een band voldeed.

Was er bij een eerdere trailer nog kritiek op het feit dat Mercury wel heel erg werd neergezet als een door vrouwen aanbeden popster, deze keer zitten er subtiele verwijzingen in naar zijn biseksualiteit. Ook komen mindere tijden in zijn leven aan bod, en zien we aan het eind hoe Mercury het publiek inpakt tijdens Live Aid, terwijl hij weet dat hij aan een levensbedreigende ziekte lijdt.

Naast Rami Malek is Gwilym Lee te zien als gitarist Brian May. Ben Hardy speelt drummer Roger Taylor, Joe Mazzello kruipt in de huid van bassist John Deacon en Allen Leech speelt Paul Renter, Mercury's persoonlijke manager. De film is geregisseerd door Bryan Singer en Dexter Fletcher.

Bohemian Rhapsody draait vanaf eind oktober in de bioscopen. Hieronder de trailer.