Wil jij meedoen?

Help mee en laat Turkse Pride-activisten naar Amsterdam komen

Leestijd: < 1 min

Voor de vijfde achtereenvolgende keer werd de Pride March in Istanbul verboden door de Turkse autoriteiten. De politie sloeg een spontane, alternatieve mars uiteen. Roze Links wil de Turkse Pride-activisten nu naar Nederland halen.

Over een dikke week gaan de eerste activiteiten van Pride Amsterdam 2018 van start. Ook dit jaar vaart GroenLinks mee met een eigen boot in de Canal Parade, onder de noemer RozeLinks. Dit jaar was RozeLinks voor de derde keer in Istanbul om steun te betuigen aan de Turkse Pride-activisten. Nu die Pride voor de zoveelste keer niet doorging, wil RozeLinks die mensen nu graag naar Amsterdam laten komen.

Onder die activisten is Levent Piskin, die al meerdere keren gevangen heeft gezeten. Ook zijn er de moeders van Listag, een organisatie die ouders van LHBTQ-kinderen bijstaat.

Op Geef.nl doet RozeLinks de volgende oproep: “Laten we deze dappere activisten uit Turkije naar Nederland halen voor dit evenement. Help ons om hun vliegtickets en verblijf te financieren. Alle bijdragen, hoe klein of groot ook, zijn meer dan welkom.”

Meer weten of meedoen? Klik hier.

Powered by Labrador CMS