Video's kijken

Muziek op vrijdag: Madonna is God (vindt Ariana Grande)

Thank Madonna it's Friday!

20 juli 2018, Jaap Bartelds, 6 minuten

Voor haar nieuwe video 'God is a Woman' vroeg Ariana Grande niemand minder dan de Madonna voor een cameo. Een stem-cameo welteverstaan. Meer muziek deze week van: Little Mix, Troye Sivan en een zekere Ross From Friends.

Ariana Grande - God is a Woman

Best bijzonder, dit clipje van Ariana. Wat begint met vage sterrenstelsels, wordt al snel gevolgd door een bizar intermezzo van gillende hamsters (of wat zijn het?), waarna Madonna een goddelijke interventie pleegt. Ze leest een Bijbeltekst voor, en dan loopt het compleet uit de hand. 

Troye Sivan - Dance To This (Ft. Ariana Grande)

Daar hebben we Ari nog een keer. Ditmaal duikt ze met haar iconische paardenstaart op in de video van Troye Sivan. In de video zijn een cd en een paar oude mensen te zien, waarmee Troye maar wil aangeven dat zijn muziek er is voor iedereen.

Chvrches - Love

De mensen van Chvrches zijn dol op covers. Eerder zongen ze al een eigen versie van Beyoncé's 'XO' en 'Somebody Else' van The 1975. Deze keer is Kendrick Lamar aan de beurt. Zie hier hoe het Schotse synthpop-trio zijn eigen draai geeft aan 'Love'. 

Ross From Friends - Pale Blue Dot

Achter dit kazigste pseudoniem ooit gaat Felix Weatherall schuil, een producer van nineties housemuziek. In de video zijn beelden te zien die moeder Jo Weatherall schoot tijdens een tripje door Europa. Het resultaat is aardig trippy, eigenlijk net als de muziek.

Little Mix - Only You (Ft. Cheat Codes)

In Nederland zijn de meiden van Little Mix maar matig bekend, maar wellicht brengt 'Only You' daar verandering in. De winnaars van de Britse X Factor hebben voor de video gekozen voor een tragische, mythische, lesbische love story. Wat begint met een gepassioneerde zoen, verandert wanneer een van de twee vrouwen in een zwembad valt en verandert in een... ja, wat is het eigenlijk? Kijk zelf maar.

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 120

De nieuwste editie van Winq is uit!

Neem een abonnement

Geef cadeau