Netta speelde al op de prides in Zürich en Keulen. Op 11 augustus is ze te zien tijdens Antwerp Pride. Tijdens een wervelwindbezoek aan Amsterdam had Songfestivalwinnares Netta álle tijd voor Attitude.

In een openhartig interview vertelt de zangeres wat pride voor haar betekent. “Dit jaar ben ik uit mijn schulp gekropen en heb ik mensen laten zien wie ik ben. Daar draait pride voor mij om. Ik vecht zodat ik mezelf kan zijn, echt authentiek kan zijn. Mijn hele crew, van mijn manager tot mijn pr-persoon en mijn stylist: ze zijn allemaal gay. De gay community geeft me kracht. Mede door de gemeenschap is dit hele avontuur, van meedoen aan de nationale voorronde in Israël tot het winnen van het Songfestival, zo goed gegaan.”

De zelfverzekerde Netta liep niet altijd over van zelfvertrouwen: op school was ze aanvankelijk een outsider, en ze worstelde lange tijd met haar gewicht. “Toen ik op mijn achttiende een vriendje had schaamde ik me ontzettend voor mijn lichaam. De eerste keer dat we seks zouden hebben telde ik tot drie en deed ik mijn jurk uit. Toen begon hij me overal te kussen. Ik dacht bij mezelf: als mijn vriendje mij mooi vindt, waarom vind ik mezelf dan niet mooi? Zo begon voor mij het proces van zelfacceptatie.”

De pride-editie van Attitude is gratis verkrijgbaar in alle gaybars in Nederland en Vlaanderen.