Speciaal voor Amsterdam Pride is een multimediale show neergezet met een line-up van acts uit de regenboog-community, onder de naam Cabaret La Gaîté. Op de eerste dag van Pride 2018 staan gerenommeerde artiesten van weleer opnieuw in de spotlights. Denk hierbij aan Louis Davids, Fien de la Mar, Jean Louis Pisuisse, Tholen en van Lier, The Ramblers, Rudolf Nelson en vele grote internationale artiesten.

De nachtclub van bioscoopmagnaat Abraham Tuschinski was een populaire variété-hotspot en sierde het nachtleven van Amsterdam tijdens het interbellum: een smeltkroes van cabaretiers, zangers, muzikanten en variete artiesten.

Hommage
Tijdens deze eenmalige hommage zal het variété herleven in een moderne setting waarbij film, muziek en performance samengaan. Het wereldberoemde Tuschinski Theaterorgel speelt daarbij een vooraanstaande rol.

De lijst van meewerkende artiesten is gevarieerd. Onder aanvoering van zangeres/performer Wilma Bakker alias La Sirene staan onder meer Grande Dame Gerrie van der Klei en Dick Rienstra op het programma, naast vedetten uit de LHBTQ-gemeenschap als Ludique en Victoria False.

Er wordt gedanst door Fay Loren, Eva Novakova, Natsumi Scarlett en Paul van der Maat, de conference wordt verzorgd door Robert Kloppenburg en voor de muzikale noot tekenen pianomaestro Jan Robijns en theaterorganist Paul Tijink. Ook valt er te genieten van de entre-acts: Marlene ExtraLarge en Luna Lunettes

Meer informatie over Cabaret La Gaîté vind je hier. Kaarten koop je online of aan de kassa.

Fotografie: Martin Pluimers