Een jaar geleden kwam The Good Roll met duurzaam en gerecycled toiletpapier waarvan een deel van de opbrengst naar de bouw van toiletten in Oost-Afrika gaat. Het merk gaat er prat op dat er alleen papier wordt gebruikt van Nederlandse, gerecyclede bronnen. De helft van de nettowinst gaat naar Afrika.

24 rollen
Speciaal voor Amsterdam Pride brengt het merk nu een limited edition op de markt met de kleuren van de regenboogvlag. De toiletrollen zijn te koop voor 21,95 euro. Daarvoor worden 24 rollen met 400 vellen toiletpapier gratis thuisbezorgd. Volgens The Good Roll is dit meer dan het dubbele aantal vellen vergelijken met de gemiddelde wc-rol in de supermarkt.

Duurzaamheid is sexy
Een officiële samenwerking met Pride Amsterdam is er nog niet, maar dat willen ze wel graag. Woordvoerder Ries Brokken vertelt aan MarketingTribune: “Dat lijkt ons natuurlijk te gek, met de komst van het nieuwe duurzame evenementenbeleid in Amsterdam heeft de Pride al behoorlijke stappen gezet, maar er is nog meer te winnen. Samen kunnen we laten zien dat duurzaamheid ook sexy kan zijn. En hopelijk varen we volgend jaar natuurlijk met onze eigen toiletboot mee in de Pride.”

Humor
Waarom een Gay Roll? Brokken legt uit: “Wij geloven erin dat je met vrolijkheid en de juiste dosis humor, uiteraard met een serieuze ondertoon, veel meer kunt bereiken dan je alleen maar te focussen op de negatieve kanten van problemen. Pride Amsterdam doet iets vergelijkbaars en heeft daarmee in haar rijke historie een onwijs positieve impact gemaakt.”

De regenboogrollen zijn hier te koop.

Wat vind jij: is The Gay Roll een leuk initiatief of slaan merken een beetje door in hun Pride-marketing?