Video's kijken

Muziek op vrijdag: Pink ❤️ gays en 'It's Britney, Bitch!'

Thank God it's Friday!

27 juli 2018, Jaap Bartelds, 7 minuten

De allereerste demo van David Bowie is gevonden in een broodtrommel, een fan maakt Britney aan het lachen tijdens haar concert en Pink maakte haar gayste video tot nu toe, met mannelijke dansers en een vrouwelijke love interest.

"It's Britney, bitch!"

Dat Britney Spears humor heeft, wisten we al, maar dat ze ook nog eens heel ad rem is: ja, eigenlijk ook wel. Tijdens een concert in Atlantic City liet ze net als bij ieder optreden een stilte vallen voor het intro van haar hit 'Gimme More'. Met een perfecte timing riep een zekere Zachary vanaf de eerste rij: "Who is it?" Waarop Britney in de lach schoot en haar befaamde slogan de concertzaal in slingerde. Zachary zette het fragment op Instagram.

Pink - Secrets

Het gaat er pittig aan toe in de nieuwe video van Pink. De zangeres is intiem met een vrouw en twee mannelijke dansers hebben het heel erg leuk met elkaar. En dan het lied: dat is een heerlijk mopje disco.

David Bowie - I Never Dreamed

Wie wat bewaart, heeft wat. In 1963, toen David Bowie nog David Jones heette en hij in een bandje zong, The Konrads genaamd, stuurde hij een demo naar wat platenmaatschappijen. Helaas voor hem pikte niemand het op en verdween de demo. Nu is de demo opgedoken, in een broodtrommel. Hier is een fragment van 'I Never Dreamed', waarvan de demo een verwachte 13.000 dollar moet opleveren.

Blood Orange - Charcoal Baby

Dev Hynes is een van de meest inspirerende artiesten van dit moment. Als queer heeft hij invloed op een keur aan acts, onder wie Serpenwithfeet, Frank Ocean, Le1f, enzovoort. 'Charcoal Baby' is de eerste track van zijn nieuwe album Negro Swan. Het is een lome, gitaargedreven ballad met een video waarin verschillende, in splitscreen gefilmde familiebijeenkomsten centraal staan. 

Echo V - Rainbow

Omdat we van alle markten thuis zijn (en omdat je 'm gisteren misschien hebt gemist) is hier de eerste boyband uit de VS die openlijk gay is. Met een toepasselijk lied over jezelf zijn, dat 'Rainbow' heet. 

The Internet - La Di Da

Een band met de naam The Internet, probeer dat maar eens fatsoenlijk te googelen. Gelukkig worden ze steeds bekender, want zo 'suave' als zangeres Syd krijg je ze eigenlijk niet. Ze zingt erover in 'La Di Da', een funky zomer-jammetje dat klinkt als een klok. 

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 110

Deze keer: Oscar and the Wolf, Everybody's Talking About Jamie en Tim & Nicolaas

Neem een abonnement

Geef cadeau