'We’ve got the power!'

Dolly Bellefleur & The Love Heroes voeren actie tegen geweld

27 juli 2018, Winq redactie, 3 minuten

Vorig jaar won Dolly Bellefleur de Canal Parade. Dit jaar is ze wederom van de partij, samen met een groot aantal helden - het thema van Amsterdam Pride 2018 is immers Heroes. Met haar boot en haar helden vraagt Dolly Bellefleur aandacht voor het toenemende geweld. Ook maakte ze een lied met de titel 'We've Got the Power!'.

Het thema van deze Pride is Heroes. Als Dolly Bellefleur & The Love Heroes – boot nummer 24- vragen zij aandacht voor het toenemende geweld tegen homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Gewapend met roze driehoeken en een eigen Pride-anthem springen Dolly en honderd Dolly look-a-likes op de bres voor de liefde.  

Pride-anthem
Ook voor deze Pride-editie schreef Dolly Bellefleur (alter ego van cabaretier Ruud Douma) speciaal een song 'We’ve got the power!'. De tekst lees je hier, het nummer is te beluisteren via SoundCloud.

Love Heroes
De Love Heroes aan boord vormen een bonte en diverse mix. Van kinderen die opgroeiden met de Pride, een trotse moeder in de negentig tot zowel gay- als straight-koppels die door La Bellefleur zelf in de echt verbonden zijn.

In de aanloop naar de Canal Parade portretteert fotografe Marike de Meij een aantal van deze kleurrijke Love Heroes. Ze geven zich bloot in The Hero in Me, een serie krachtige portretten en verhalen.

De portretten zijn van 30 juli tot en met 1 augustus, in het kader van Pride at the Beach, te zien in Grand Café XL in Zandvoort en van 28 juli tot en met 5 augustus in Café De Jaren in Amsterdam. De portrettengalerij is ook online te bekijken op de website van Dolly Bellefleur, via Facebook en op Instagram.

The Hero In Me

Foto Dolly Bellefleur: Andrea Schipper | Foto's The Hero In Me: Marike de Meij

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: vier verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awar

Neem een abonnement

Geef cadeau