Maak kans op een Burberry-pet

Dit zijn de leukste Pride-inhakers van 2018

En ze doneren allemaal geld aan het goede doel

02 augustus 2018, Winq redactie, 3 minuten

Een regenboogcake voor in de middag, een boot vol regenbooggezinnen tijdens Pride en auberginepins om je outfit mee op te pimpen. Ook dit jaar doen er weer tal van bedrijven mee aan de Pride-gekte. Wij selecteren een aantal van de leukste inhakers van dit jaar. En we hebben het even gecheckt, deze initiatieven doneren allemaal (een deel van) de opbrengst aan het goede doel.

Pin for Pride
Thomas Cammaert, Katja Schuurman en Carolien Borgers liepen er vorig jaar al mee rond: de Pride-pins van Hutspot. Ook dit jaar komt het lifestylemerk met pins om je outfit op te pimpen. Dit jaar in de vorm van smakelijke groentes, hartjes en wat sassy gebaren. De opbrengst gaat van de pins gaat naar het Aidsfonds. 

Eigen werknemers first
Nieuw: ook H&M kwam dit jaar met een Pride-collectie. Daarvoor riepen ze de hulp in van hun eigen medewerkers: die stonden namelijk model voor de campagne. Voor de internationale campagne wisten ze niemand minder dan RuPaul’s Drag Race-diva Aja en skiër Gus Kenworthy te strikken. Tien procent van de opbrengst gaat naar het Free & Equal-programma van de Verenigde Naties.

Kleur in je wagen
Sterke inhaker van energieleverancier Nuon in samenwerking met de Gemeente Amsterdam en laadpalenfabrikant EVBox. Zij hebben de laadpalen voor elektrische auto’s gehuld in de kleuren van de regenboog. De laadopbrengsten van 256 openbare laadpunten in Amsterdam worden gedoneerd aan het COC.

Ekte tompoucen
Leuke actie van HEMA dit jaar. Waar ze vorig jaar speciale Pride-shirts hadden laten drukken, hebben ze dit jaar regenboogtompoucen waarvan de complete opbrengst naar het COC gaat. Daarnaast is er het echte HEMA-huwelijk. Dan stappen mensen met elkaar in het huwelijksbootje die in eigen land niet mogen trouwen.

Kinderen aan boord
De Rabobank heeft het dit jaar goed begrepen. Zij stellen hun plek tijdens de botenparade ter beschikking aan een LHBTQ-organisatie. Stichting Meer dan Gewenst is het geworden. Dit doen ze om meer bekendheid, bespreekbaarheid en acceptatie van roze ouderschap in Nederland te vergroten. Regenbooggezinnen aan boord dus. Inclusief Barbara Barend en haar gezin.

Dit jaar wel?
En we zijn natuurlijk ook niet te beroerd om bedrijven onder de aandacht te brengen die hebben geleerd van hun fouten. Waar Primark vorig jaar nog de winst van de Pride-collectie in eigen zak stak, maar beterschap beloofde tegenover ons om het dit jaar niet zelf te houden, hebben ze woord gehouden. Primark heeft een Pride-collectie gemaakt waarvan twintig procent van de verkoopprijs naar Stonewall gaat. Goed bezig.

Winnen!
En ook dit jaar heeft Burberry een Pride-collectie. De bekende schoenen, shawls, tassen en een cap, alleen dan met de regenboogvlag. Opbrengsten van de collectie gaan naar drie LHBTQ-organisaties: het Albert Kennedy Trust, het Trevor Project en ILGA. De complete Pride-collectie van Burberry vind je hier.

Op Winq.nl maak je vanaf vandaag kans op 1 vintage check cap met regenboog t.w.v. 197 euro. Mail om kans te maken naar win@winq.com onder vermelding van ‘Burberry’ en vergeet niet je naam en adresgegevens te vermelden. Met de winnaars wordt zo snel mogelijk contact opgenomen.

Advertentie
Advertentie
Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 107

Deze keer: een queer trouwspecial, It's a Sin en alles over de verkiezingen

Neem een abonnement

Geef cadeau