Roxane van Iperen liet het volgende weten op Twitter: 'Zoon (11) is sinds kort redacteur bij de schoolkrant. Ik wist dat hij zenuwachtig was over iets dat hij van plan was, maar nu ik zijn oproep zo paginagroot zie ben ik flabbergasted ❤️.'

Want wat blijkt: haar zoon blijkt heel stellig in zijn oproep om de woorden 'gay' en 'homo' niet langer te gebruiken als mensen iets of iemand gek of stom of lelijk vinden. 

Vooraf was de zoon van Van Iperen nerveus over een eventuele backlash en de reactie van zijn mederedacteuren, zo schrijft ze, maar hij heeft het tóch gedaan. En achteraf blijken de reacties juist geweldig. Van Iperen schrok er gewoon van hoeveel het er waren. Desgevraagd vertelt ze: "Er zit natuurlijk ook veel trash tussen, maar ik merk dat mensen snakken naar iets positiefs, dat is leuk. En zijn broertje en zus zijn ook trots op hem, die snappen hoe moedig het is." 

Het bericht en de foto zijn inmiddels zo'n vierhonderd keer geretweet en kreeg meer dan drieduizend likes. Dit is de complete boodschap: