Onder de noemer ‘Lichting 2018’ presenteren de veertien grootste designtalenten zich op 7 september tijdens de Amsterdam Fashion Week.

De afgelopen maanden stonden in het teken van de diverse afstudeershows – waarna zeven Nederlandse academies twee van hun meest getalenteerde graduates selecteerden. De winnaar van Lichting 2018 ontvangt een prijs van tienduizend euro, beschikbaar gesteld door Meester Koetsier Foundation. 

Lichting, meer dan een catwalkshow
In het Lichting-traject, voorafgaand aan de show, worden de deelnemers klaargestoomd om zich te presenteren aan pers en professionals. Allereerst zijn zij onderdeel van een workshop, georganiseerd door HTNK fashion recruitment & consultancy, waarin ze hun presentatie en portfolio perfectioneren.

Vervolgens presenteren de talenten zich in twee verschillende pitches aan de Nederlandse pers en aan een internationaal panel. De pitches vinden plaats in Park Plaza Victoria Hotel, waar de deelnemers gedurende het traject ook overnachten. 

Meest belovende graduate
Het panel, bestaande uit vier professionals uit de mode-industrie, ontmoet iedere ontwerper een dag voor de show om collectie, concept en werkwijze tot in detail te bespreken. Na afloop van de catwalkshow bepaalt dit panel wie de meest veelbelovende graduate van 2018 is.  

Voor meer informatie over de kandidaten en updates, check Lichting.nl, het bijbehorende Instagram-account en de Facebook-pagina.

Dit zijn de kandidaten: