Video:

Who you gonna call? Faithbusters!

Leestijd: < 1 min

De regering Trump wil een organisatie in het leven roepen die ‘religieuze vrijheid’ garandeert – waarmee christenen diensten aan bijvoorbeeld homo’s mogen weigeren. Talkshowhost Stephen Colbert maakt korte metten met het idee en toonde gisteren dit hilarische Ghostbusters-filmpje.

Trumps minister van Justitie Jeff Sessions kondigde maandag de oprichting van een ‘task force’ aan die ervoor moet zorgen dat religieuze groeperingen de vrijheid krijgen om diensten aan derden te weigeren op basis van hun geloof.

LHBTQ-activisten wijzen er al langer op dat deze regelgeving gebruikt zal worden om minderheidsgroepen te discrimineren.

Talkshowhost Stephen Colbert begon zijn programma met een filmpje waarin hij gehakt maakt van de organisatie. Hij liet een parodie op Ghostbusters maken, waarin te zien is hoe twee trouwende mannetjes van een huwelijkstaart worden geschoten, met een nieuwe tekst op het Ghostbusters-lied: “Where there’s a gay cake in your neighborhood, who you gonna calll? Religious Liberty Task Force!

Het is een hilarische manier om aandacht te vragen voor een serieuze bedreiging voor de gelijke behandeling van mensen in de VS. Hieronder de beelden!

Bron: GayStarNews

Powered by Labrador CMS