Spikey tipt

De queer weekendtips van Spikey Lee (Pride-editie)

Weekendplanner

03 augustus 2018, Winq redactie, 1 minuut

Hij danst en werkt als choreograaf en dj in binnen- en buitenland. Spikey Lee Claessens is een echte nachtvlinder en geeft deze week zijn beste tips voor jouw Pride-weekend.

Vrijdag 3 augustus

“Op vrijdag start om vijf uur 's middags de HeBiHo VrijMiBo-borrel op het Amstelveld. Daar komen onder anderen Doppelgang, de House of Vineyard en Valentijn de Hingh.


Wat je daarna kunt doen? Direct door naar Club NYX. Van acht uur 's avonds tot zes uur 's ochtends organiseren zij in samenwerking met GMF uit Berlijn het feestje Queens are taking over. Een nacht gevuld met (inter)nationale drag dj’s en performers van over de hele wereld.”

Foto: Dennis Bouman

Zaterdag 4 augustus

“Overdag is het leuk om de Canal Parade te zien. Daarna? Dan kan je door naar een van de vele straatfeesten die er in Amsterdam te vinden zijn.

In de avond moet je naar 3x NYX till 9am. Niet alleen vanwege de fantastische line-up met onder anderen Jodie Harsh, Alexis Knox, Seven Ultra Omni en mijzelf, maar ze gaan ook nog eens door tot negen uur in de ochtend.

In Paradiso geven vrienden van mij het popfeest F*CKING POP QUEERS, hier kun je lekker uit je dak gaan op de lekkerste pophits van vroeger en nu."

Foto: DOETA

Zondag 5 augustus

“Er is niets lekkerder dan Pride afsluiten op de Dam waar onder meer Melanie C langskomt om wat nummers te zingen. Energie over? Dan kun je door naar De School voor een rave tot de zon opkomt.”

Foto: Jeroen Ploeger

Coverbeeld: Cyriel Jacobs

Delen op

Winq in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van de beste artikelen.

Magazine 114

Deze keer: 4 verschillende covers, met de winnaars van de Winq Diversity Awards

Neem een abonnement

Geef cadeau