De romantiek spat van de foto af. De mannen zoenen elkaar hartstochtelijk, met op de achtergrond een ondergaande zon en het beroemde Christusbeeld dat uitkijkt over de Braziliaanse stad.

In wezen is het een trucagefoto. In het echt bestaat de achtergrond uit een groen scherm waarvoor toeristen plaatsnemen. Mensen kunnen kiezen uit verschillende achtergronden. Ter illustratie en inspiratie hangt er een muur vol voorbeeldfoto’s.

Iedereen is welkom
Pedro Lotti is manager van het bedrijf dat de foto’s maakt. Hij vertelt dat de foto met de twee mannen die er ook tussen hangt, veel ophef veroorzaakt. Hij vertelt dat hij die foto bewust had opgehangen, omdat ongeveer zeventig procent van de werknemers binnen zijn bedrijf gay is. Met de foto wil hij laten zien dat zijn bedrijf divers is en dat iedereen er welkom is.

“Het duurde even voor we deze foto konden maken”, vertelt Lotti. “Veel homostellen durven elkaar niet te zoenen of vast te houden wanneer ze poseren, terwijl hetero koppels dit wel doen. Ik moedig daarom iedereen aan om zo natuurlijk mogelijk te poseren. Ik zorg voor een veilige omgeving en stimuleer mensen juist om elkaar te zoenen.”

Niet geschikt voor kinderen
Sinds de foto met de twee zoenende mannen aan de muur hangt, komen er dagelijks klachten binnen. Veel ouders vinden de afbeelding niet geschikt voor hun kinderen. “Helemaal niemand klaagt over zoenende hetero’s. Het probleem ligt altijd bij de ouders, kinderen hebben het nooit over die foto.”

Overigens hoort Lotti ook positieve geluiden. “Als kinderen vragen waarom die mannen met elkaar zoenen, zeggen sommige ouders: dat is liefde.” Kijk, dus zo kan het ook. Lotti is niet van plan om de foto te verwijderen, want hij vindt dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn.

Bron: Queerty